Artiklar taggade som östergötland

Succé för Fastighetsmarknadsdagen Östergötland

Cirka 150 personer gästade Lokalnytts seminarium Fastighetsmarknadsdagen i Östergötland på Konsert & Kongress i Linköping i slutet av januari. – Vi är väldigt nöjda, och siktar nu på ett ännu bättre event år 2014, säger Lokalnytts vd Rolf Andersson.

Konvertering av lokaler till bostäder allt vanligare

Cushman & Wakefield diskuterar omvandling av kontorslokaler till bostäder och menar att ett bättre utnyttjande av omoderna kontorslokaler kan leda till ökade värden på fastigheterna.

"Det är ett bra kontorsläge"

Efterfrågan på kontor i tillväxtorten Linköping ökar och nu väljer Botrygg att utveckla det kulturmärkta Riksbankhuset för att skapa nya kontor med närhet till allt.

Fullsatt och fullspäckat på Fastighetsmarknadsdagen Östergötland

4 februari 2016 gick Fastighetsmarknadsdagen Östergötland av stapeln i Norrköping. Det blev ett fullsatt och lyckat event, med många intressanta föreläsningar och panelsamtal.

Nyetablerade Corallen tror på långsiktighet

Vid årsskiftet började Cecilia Aldén som ny fastighetschef på Corallen, som nyligen etablerat sig i Norrköping. – Vi är här för att stanna, vi är ett långsiktigt företag som tillsammans med övriga Norrköping vill göra något bra, för vi ser otroligt stor potential i den här staden, säger hon

Rusta öppnar i Mirum Galleria

Till våren öppnar Rusta ett fullsortimentvaruhus om 2 100 kvadratmeter i Mirum Galleria i Norrköping i vad som beskrivs som hem- och fritidskedjans första riktiga galleriaetablering i Sverige.

Programmet för Fastighetsmarknadsdagen Östergötland 2016

Imorgon är det dags för Fastighetsmarknadsdagen Östergötland. Ett stort antal ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden i regionen kommer att avhandlas på seminariet som hålls på Louis De Geer, Värmekyrkan i Norrköping.

Newport öppnar i Gränden i Linköping

Newport Home Interior öppnar i slutet av november 2014 i Galleria Gränden i Linköping.

ÅF slår ihop Linköpingskontor

ÅF slår samman sina Linköpingskontor och flyttar in på 1 000 kvadratmeter i Åhlénshuset, som Lundbergs just nu bygger om och till.

LFV flyttar till Magnentus Building i Norrköping

Affärsverket LFV flyttar till sommaren till Magnentus Building vid Nya Torget i Norrköping.

Fastighetsmarknadsdagen i Östergötland

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Östergötland. Arrangeras i samarbete med NuLink och Näringslivskontoret i Norrköping. 2016 arrangeras seminariet i Norrköping.

Positiv utveckling på hyresmarknaden i Östergötland

Hyresnivåerna kommer att utvecklas positivt, och trenden på hyresmarknaden just nu är att kunderna är pålästa och vet vad de söker. Det menar Eleonore Pellams och Lars Svensson på NAI Svefa.

Två nya hyresgäster i Tullhuset i Norrköping

Revisionsföretaget EY och hälsoföretaget Holistic Sweden flyttar in i kvarteret tullhuset i Norrköping.

"Det är bara kreativiteten som begränsar oss"

Lantmännen Fastigheter har över 85 000 kvadratmeter ledig mark i Norrköping, och ser goda möjligheter att skapa ett modernt och fräscht företagsområde.

Lundbergs hyr ut till nya koncept i Norrköping

Honeycomb och Sushi Yama har etablerat sig hos Lundbergs i centrala Norrköping, Honeycomb i Spiralen köpcentrum och Sushi Yama på Drottningtorget.

ESS etablerar sig i Linköping

Det internationella samarbetet för materialforskning ESS, European Spallation Source, etablerar sig i Wahlbecks företagspark i Linköping.

1600-talet möter 2000-taler i Norrköping

Hotell, restaurang, kontor och bostäder. När det öde kvarteret Spinnhuset, strax norr om Hamnbron i Norrköping, fylls med nytt liv möts 1600-talet och 2000-talet.

Färgtillverkare etablerar sig i Linköping

Färgtillverkaren Teknos har etablerat sig i Linköping. Sedan den 15 juni hyr de 450 kvadratmeter i Tornby företagspark av Corallen.

Välmående östgötsk fastighetsmylla

Den östgötska hyres- och fastighetsmarknaden brukar i den här spalten skildras i positiva ordalag. Jag kan därför inleda med att berätta att här kommer ännu en sådan beskrivning. Kanske den mest positiva hittills …

Stor efterfrågan på kontor i Linköping

Charlotte Danielsson, analytiker på Newsec, ger här sin syn på hyresmarknaden i regionen.