Artiklar


Sponsrade artiklar

Nu förverkligas RegionCity!

Nu förverkligas RegionCity!

Ökad rörlighet och fler mänskliga möten leder till en innovativ kultur – och i slutändan ekonomisk tillväxt.
- Nu bygger vi framtiden, tillsammans med rätt hyresgäster, säger Urban Hammarlund på Jernhusen.

Moderna kontor med industrikänsla i Gullbergsvass

Moderna kontor med industrikänsla i Gullbergsvass

Bygg-Göta går vidare med succékonceptet Pagoden – gamla lagerlokaler som varsamt omvandlas till moderna kontor.
Ett antal mindre lokaler finns fortfarande tillgängliga på Kämpegatan 4–8, samtidigt som förberedelserna inför nästa etapp – med större lokaler – pågår för fullt.

Många möjligheter i Västberga

Många möjligheter i Västberga

Västbergas centrala läge gör att området mer och mer utvecklas från ett industriområde till ett verksamhetsområde för närlogistik, service samt högteknologisk forskning och produktion.
FastPartner tillhör de största fastighetsägarna och bolaget har stora planer för området.

"En intressant innovation"

"En intressant innovation"

Med projektet Autofreight testar Borås stad, Volvo och fyra företag i Viared ett helt nytt transportsätt med långa, delvis autonoma, transporter.
– Borås vill ligga i framkant av utvecklingen och vi tror att det är attraktivt för företag att etablera sig i en kommun som har en tydlig agenda, säger Sophia Strandberg Jonsson, näringslivsutvecklare på Borås stad.

Ljus framtid för Kista Bright

Ljus framtid för Kista Bright

Kista är på väg att få en ny infart. När området förändras utvecklar nu Fastpartner gamla Elektronikbyn till nya attraktiva Kista Bright. – Vi vill att området ska ha en profil som representerar det nytänkande och den innovation som spirar här, ­säger områdeschefen Jenny Tallskog.

10 000 kvadratmeter blir tillgängliga vid årsskiftet

10 000 kvadratmeter blir tillgängliga vid årsskiftet

Vid årsskiftet inleds förvandlingen av Siemens huvudkontor i Upplands Väsby. En stor del av fastigheten byggs då om till hotell – och stora sammanhängande kontorsytor med tillhörande lager- och logistikytor blir tillgängliga i fastigheten som byter namn till Cambridgehuset.

Wallenstam skapar unika kontor på Avenyn

Wallenstam skapar unika kontor på Avenyn

Mitt på Göteborgs paradgata skapar nu Wallenstam nya kontorslokaler i ett läge som man inte hittar någon annanstans i staden.
– Det här är på många sätt stadens medelpunkt, säger Susanne Börjeson, uthyrningschef på Wallenstam.

"Man får väldigt mycket för pengarna i Lunda"

"Man får väldigt mycket för pengarna i Lunda"

I ett Sverige där urbaniseringstrenden är mycket stark växer Stockholm för varje dag som går. I takt med att staden expanderar utåt från centrum blir områden med goda kommunikationer allt mer efterfrågat.
Lunda är ett av dessa områden som nu utvecklas till att bli ett av Stockholms hetaste.
– Man får väldigt mycket för pengarna ute i Lunda, säger Magnus Jenninger, uthyrare på FastPartner.Artiklar


"Det är jättefint här"

"Det är jättefint här"

Utveckling - 2018-09-19

Med utsikt över Liseberg hittade Projektgaranti sitt nya kontor – en lokal där de har möjlighet att växa.
"Det är jättefint här"

"Historiskt hög efterfrågan"

Näringsliv - 2018-09-19

Johan Franzén, regionchef Catena, svarar på frågor om lager- och logistikmarknaden i Göteborg.
"Det är jättefint här"

Riksbyggen får uppdrag att sköta gröna tak i Göteborg

Utveckling - 2018-09-19

Riksbyggen har vunnit uppdraget att sköta gröna tak åt Lokalförvaltningen, Göteborgs Stad. Sammanlagt handlar det om 14 300 kvadratmeter gröna tak på kommunalt ägda skolbyggnader och andra fastigheter spridda i hela Göteborg.
"Det är jättefint här"

Med fokus på utveckling och relationer

Utveckling - 2018-09-12

2012 startades Elof Hansson Fastigheter – det lilla bolaget som präglas av sin koncerns handelshistoria och en nära kontakt med hyresgästerna. – Koncernens DNA, handelsverksamheten, bygger väldigt mycket på personliga relationer, och det försöker vi alltid ha med oss, säger Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter.
Fastighetsjuristen svarar - Vilka möjligheter har jag att behålla hyresrätten?

Juridik - 2018-09-12

Jag har under en längre tid upplåtit min butikslokal i andra hand utan hyresvärdens uttryckliga samtycke. Andrahandshyresgästen bedriver sin verksamhet under eget varumärke. Hyresvärden bedriver själv verksamhet i grannlokalen och det råder ingen som helst tvivel om att hyresvärden under en längre tid har känt till att en annan aktör bedriver sin verksamhet inom lokalen. Det är emellertid först nu, en tid senare, som hyresvärden har sagt till mig att omedel­bart upphöra med andrahandsuthyrningen om jag vill behålla hyresrätten. Jag vill absolut inte riskera att förlora hyresrätten men önskar heller inte återta lokalen förrän om ett år. Vilka möjligheter har jag att behålla hyresrätten?
"Det är jättefint här"

Årets unga fastighetskvinna – Sonja Ståhl på Willhem

Event - 2018-09-12

Priset till Årets unga fastighetskvinna 2018 gick till Sonja Ståhl, fastighetschef hos Willhem i Helsingborg. "Årets unga fastighetskvinna drivs av sin övertygelse att nya idéer och synsätt är avgörande för att förändra samhället" löd juryns motivering.
"Det är jättefint här"

HSB Göteborg skickar brev direkt till politiker

Utveckling - 2018-09-05

HSB Göteborg tar strid för en rättvisare bostadsmarknad i Göteborg. En chockhöjning av tomträttsavgälderna med så mycket som 250%, till följd av ett höjt marktaxeringsvärde, kan komma att drabba så många som 50 000 invånare i staden. Därför uppmanar nu HSB Göteborg politikerna i staden att få till ett beslut för en rättvisare bostadspolitik.
"Det är jättefint här"

H&M:s jättesatsning till Göteborg

Utveckling - 2018-09-05

Arket kommer till Göteborg och öppnar sin första konceptbutik i Västsverige i Wallenstams lokaler.
"Det är jättefint här"

Stora möjligheter i Hisings Backa

Utveckling - 2018-09-05

På Exportgatan i Hisings Backa erbjuder Corem både klassiska logistiklokaler – och ett helt nytt koncept för yrkesbutiker. – Det är ett läge som våra ­kunder uppskattar, säger ­Jesper Carlsöö, uthyrningschef på ­Corem.
"Det är jättefint här"

Här byggs Sveriges största solcellspark

Utveckling - 2018-08-29

Sveriges hittills största solcellspark ska byggas på Sernekes mark vid Säve flygplats. Anläggningen ingår i en storsatsning på solenergi som görs av Göteborg Energi.
"Det är jättefint här"

Modern logistik i bra lägen

Utveckling - 2018-08-29

Med framväxande logistikparker i både Landvetter och på Hisingen bidrar Bockasjö med flexibla, moderna logistiklokaler i bra lägen – i en tid när efterfrågan är stor.
"Det är jättefint här"

Nya Jubileumsplatsen invigd

Utveckling - 2018-08-29

I juni invigdes Jubileumsplatsen intill spår 16 på Göteborgs centralstation.
"Det är jättefint här"

"Svårt att hitta ytor"

Hyresanalys - 2018-08-22

Vakansgraden i centrala Göteborg är den lägsta någon­sin – enligt Savills mätning 2,75 procent. Framför allt är det en stor brist på större lokaler i centrala Göteborg. Adam Wilson på Savills ger här sin syn på marknaden i staden.
"Det är jättefint här"

West Coast Plaza – Västsveriges nya flaggskepp

Utveckling - 2018-08-22

Krook & Tjäder har fått förtroendet att utveckla visionen för West Coast Plaza vid Landvetter flygplats. Tillsammans med exploatören Sjölyst Utvikling AS och Swedavia planerar man nu för vad som ska bli Västsveriges nya flaggskepp inom handel och upplevelse.
"Det är jättefint här"

Hyresgästföreningen kraftsamlar mot marknadshyror

Näringsliv - 2018-08-22

Inför höstens val om några veckor har flera partier med lite olika formuleringar uttryckt att de vill ha ”en friare hyressättning på hyresmarknaden”. Det kan inte tolkas på något annat sätt än att de vill ha en övergång till marknadshyror. Efter valet riskerar tre miljoner människor som bor i hyresrätt att få chockhöjda hyror, menar Hyresgästföreningen.
"Det är jättefint här"

Han får uppdraget att utveckla Nya Hovås

Utveckling - 2018-06-27

Jens Karletorp anställs som vd för Nya Hovås Stadsutveckling med uppdrag att fortsätta utveckla området. Nya Hovås är en snabbt växande stadsdel som ägs av Next Step Group, HSB Göteborg och Skanska.
"Det är jättefint här"

Grosvenor Europe köper Lidingö Centrum

Näringsliv - 2018-06-27

Lidingö Centrum blir Grosvenor ­Europes sjätte köpcentrum i Sverige. Säljer gör Vencom och Rockspring, för den internationella fonden Transeuropean VLP:s räkning.
"Det är jättefint här"

Nya publika wifi-zoner i Lidköping för ökad säkerhet och trivsel

Utveckling - 2018-06-27

Under våren har det grävts, monterats och installerats för att det ska bli bättre täckning i Lidköpings centrala delar.
"Det är jättefint här"

Vad gäller vid ansökan om uppskov med avflyttning?

Juridik - 2018-06-20

FRÅGA: Vi hyr en lokal där vi bedriver butiksverksamhet – försäljning av heminredning. Hyresvärden har sagt upp hyresavtalet för villkorsändring och till uppsägningshandlingen bifogat ett nytt förslag till hyresavtal med bland annat en högre hyra. Vi har fört förhandlingar med hyresvärden fram till nu för att försöka komma överens om nya villkor men vi har tyvärr inte träffat en överenskommelse och har därför bestämt oss för att flytta från lokalen. Nu är det bara två veckor kvar till hyrestiden enligt hyresavtalet löper ut. Vi har svårt att flytta från lokalen och avveckla verksamheten på så kort tid. Måste vi flytta vid hyres­tidens utgång trots att förhandlingarna dragit ut på tiden?
"Det är jättefint här"

Byggvestas ­lokaler främjar samarbete

Flytt - 2018-06-20

Hemtrevligt, lättillgängligt och samarbetsvänligt. Det var några av kriterierna när Byggvesta skulle utforma sitt nya huvudkontor.
"Det är jättefint här"

Det äter vi på midsommar

Fritid - 2018-06-20

Prinskorv i Skåne och matjesill på västkusten. Svenskarnas midsommarbord följer ofta traditionen, men det finns också regionala skillnader. Det visar statistik som Hemköp tagit fram för hela dagligvaruhandeln.
"Det är jättefint här"

Kungälvs nya mötesplats växer fram

Utveckling - 2018-06-13

Storsatsningen Kongahälla Shopping ska sätta Kungälv på kartan för sällanköpshandel – och blir samtidigt en lättillgänglig centrumanläggning med respekt för ­kundens tid i fokus.
"Det är jättefint här"

Var tredje svensk ser ny teknik som ett hot mot jobben

Arbetsliv - 2018-06-13

Var tredje svensk, 34 procent, ser ny teknik i arbetslivet som ett hot mot jobben. Samtidigt är den överväldigande majoriteten positiva till ny teknik och hela åtta av tio, 79 procent, anser att den är till hjälp för människor i jobbet. Det visar Sveriges största arbetslivspanel Manpower Work Life.
"Det är jättefint här"

Fabege säljer i Vasastan

Utveckling - 2018-06-01

Fabege har sålt fastigheten Resedan 3 i Vasastan till Probitas för 215 miljoner kronor.
"Det är jättefint här"

Nystartade Collibay vill utmana på uthyrningsmarknaden

Utveckling - 2018-05-30

Trots rekordlåga vakansgrader står i dag en stor del av kommersiella lokaler och kontor i Göteborg outnyttjade. Det vill det nya bolaget Collibay råda bot på.
"Det är jättefint här"

Regus öppnar nytt kontorshotell i Alvik

Näringsliv - 2018-05-30

Regus har tecknat ett tioårigt avtal med Anders Bodin Fastigheter om att hyra cirka 1 700 kvadratmeter i fastigheten Nätdomaren 3 med adress Gustavslundsvägen 12 på Alviks torg.
"Det är jättefint här"

Så kan du göra klart inför semestern

Tips - 2018-05-30

Snart är det semester och många känner sig stressade kring allt som ska hinnas med. Här får du åtta tips för att undvika "inför semester"-stressen!
"Det är jättefint här"

"Våra kunder uppskattar områdets historia"

Utveckling - 2018-05-30

Som storägare i Hammarby sjöstad vill Fabege fortsätta att utveckla området – nu närmast med förädlingen av Trikåfabriken. – Området kommer bara bli än mer attraktivt med tiden, säger Johanna Gattberg, uthyrare på Fabege.
"Det är jättefint här"

Vill erbjuda kunderna en premiumupplevelse

Utveckling - 2018-05-30

Lokalt, nära och personligt. Det är värde­orden som ­leder arbetet för Bonnier Fastigheter – som vill ta strid mot det oengagerade ägandet.
"Det är jättefint här"

Visma förlänger avtal på Västra Kungsholmen

Näringsliv - 2018-05-29

Afa Fastigheter och Visma har tecknat avtal för en åttaårsförlängning på Lindhagensgatan 94-96 på Västra Kungsholmen. Avtalet omfattar Vismas 11 600 kvadratmeter stora huvudkontor.
"Det är jättefint här"

Unika möjligheter i Rollsbo

Utveckling - 2018-05-28

Med 330 000 kvadratmeter ny industrimark erbjuds från 2020 nya möjligheter för etablering i lättillgängliga Rollsbo. – Rollsbo är ett välkänt och inarbetat industriområde i ett bra läge, säger Mats Berntsson, vd för Ytterbygg.
"Det är jättefint här"

Lacoste öppnar sin första butik i Sverige

Flytt - 2018-05-28

Varumärket har valt Täby Centrum för sin första etablering. Butiken på 113 kvadratmeter är belägen på plan ett vid inomhustorget.
"Det är jättefint här"

Geelys köp på Lindholmen klart

Näringsliv - 2018-05-26

I somras tecknade kinesiska Geely en avsiktsförklaring om att köpa en fastighet av Älvstranden Utveckling för att kunna uppföra ett innovationscenter på Lindholmen i Göteborg. Efter långa förhandlingar är affären nu i hamn och Geely ett steg närmare att kunna uppföra jätteanläggningen.
Nytt H&M-koncept öppnar i centrala Göteborg

Flytt - 2018-05-25

Handelsbanken blir hyresvärd för det helt nya H&M-konceptet Afound som i och med denna etablering öppnar sin första butik i centrala Göteborg.
"Det är jättefint här"

Lidl öppnar i Femman

Flytt - 2018-05-25

Lidls nya butik öppnar i Nordstan i slutet av 2018. Butiken kommer att ligga på nedre plan i Femman och omfatta 1 600 kvadratmeter.
"Det är jättefint här"

Strukton Rail till ny lokal

Flytt - 2018-05-24

Strukton Rail, som bygger, driver och underhåller järnvägssystem i Skandinavien, väljer nu att flytta sitt Göteborgskontor till en nyrenoverad och verksamhetsanpassad lokal i ett älvnära läge på Marieholmsgatan 10. Inflyttning skedde i mitten av april.
"Det är jättefint här"

Citycon köper NCC:s andel i Mölndal Galleria

Näringsliv - 2018-05-23

NCC har tillsammans med Citycon ett gemensamt projektbolag för utvecklingen och uthyrningen av Mölndal Galleria. Projektbolaget har ägts 50/50 av NCC och Citycon. Som tidigare kommunicerats kommer Citycon att förvärva NCC:s andel när gallerian är färdigställd och avtalade villkor uppfyllda. Köpeskillingen baseras på ett fastighetsvärde motsvarande 584 miljoner kronor. Nu har parterna kommit överens om villkoren och det står därmed klart att Citycon köper NCC:s 50-procentiga andel i projekt­bolaget senare i år.
"Det är jättefint här"

Kungälvs nya rese­centrum invigt

Utveckling - 2018-05-23

Nu får Kungälv ett nytt resecentrum och nav för busstrafiken i och kring Kungälvs kommun. Det nya resecentret blir en trygg och modern mötesplats för Västtrafiks kunder och Kungälvs invånare.
"Det är jättefint här"

Bygger för framtidens Sickla

Utveckling - 2018-05-23

Genom att tillföra vård, kontor och hotell fortsätter Atrium Ljungberg omvandlingen av Sickla från industriområde till en fullskalig stadsdel.
"Det är jättefint här"

Då skvallrar bostadsrättsägare på grannen

Utveckling - 2018-05-23

I samband med sommarens semestrar är det många som passar på att hyra ut sin lägenhet för att kunna tjäna en extra slant. Men hur reagerar egentligen grannarna om de upptäcker att någon hyr ut sin bostad utan tillåtelse?
"Det är jättefint här"

Peab hyr ut till Actic i Ulriksdal

Utveckling - 2018-05-17

Peab Fastighetsutveckling och träningskedjan Actic har tecknat hyresavtal om cirka 2 600 kvadratmeter i ny fastighet i Ulriksdal, Solna. Actic flyttar sitt huvudkontor och öppnar ett gym i en fastighet som präglas av innovativ arkitektur. Fastigheten beräknas stå färdig sommaren 2020.
"Det är jättefint här"

Fastighetsjuristen svarar - Vad gäller för byggarbete utanför min butik?

Juridik - 2018-05-16

Jag driver en inredningsbutik i ett bra läge i centrum. Nu har min hyresvärd satt upp byggställningar framför butiken. Anledning till detta är att fasaden ska renoveras. På grund av byggställningarna är mina skyltfönster helt täckta och utifrån syns det inte ens att det finns en butik bakom ställningarna. För att möjliggöra tillträde till lokalen har hyresvärden lämnat en smal ”tunnel” som leder fram till min entré. Redan en vecka efter att byggställningarna kom upp så minskade min försäljning drastiskt. Dessutom kommer det in damm i butiken som skapar merarbete i form av städning och även rengöring av varor. Vissa varor går inte att sälja på grund av dammet. Det har nu gått en månad och arbetena ska enligt hyresvärden hålla på ytterligare cirka en månad. Min försäljning har halverats under denna tid. Jag har begärt ersättning av hyresvärden som menar att det är fråga om sedvanligt underhåll och att jag därför enligt hyresavtalet inte har rätt till någon kompensation. Vad gäller?
"Det är jättefint här"

Stortrivs på sitt nya kontor

Flytt - 2018-05-16

Efter över 20 år i samma lokaler kände Tara Pac att det var dags att flytta – och i centrala Lund hittade de rätt. – Tanken med flytten var att vi skulle visa vem vi är, vad vi står för och vad vi kan erbjuda kunden, säger Peter Olsson, grundare och ägare, Tara Pac.
"Det är jättefint här"

Sveafastigheter bygger landmärke i Nacka

Utveckling - 2018-05-16

Sveafastigheter Utveckling och Nacka kommun har kommit överens om en tidig markreservation för uppförandet av Discus, ett kvarter med ett högt hus i centrala Nacka.
"Det är jättefint här"

Riksbyggen utökar satsning på nya mobilitetslösningar

Utveckling - 2018-05-16

Genom att samla ett antal leverantörer som erbjuder mer hållbara mobilitetslösningar vill Riksbyggen ta fram nya och enkla sätt för boende i hyres- och bostadsrätt att minska beroendet av egen bil.
"Det är jättefint här"

Skanska satsar 560 miljoner i Hammarby sjöstad

Utveckling - 2018-05-15

Skanska investerar cirka 560 miljoner kronor i kontorshuset Sthlm 04 i Hammarby Sjöstad. Huset har en total uthyrningsbar yta på cirka 12 000 kvadratmeter.
"Det är jättefint här"

Corem utvecklar för bilförsäljare i Göteborg

Utveckling - 2018-05-11

Corem har tecknat ett 15-årigt kontrakt med Din Bil på fastigheten Backa 96:2 på Hisingen i Göteborg. Din Bil är den andra hyresgästen i det område för yrkeshandel som Corem utvecklar, där Din Bil kommer att få en egen byggnad i två plan.
"Det är jättefint här"

Stettin skapar kontor i bra läge

Utveckling - 2018-05-09

På Sandhamnsgatan på Gärdet bygger Fastighets AB Stettin just nu till mer kontor i ett framtida utvecklingsläge. – Det händer mycket spännande i Norra Djurgårdsstaden och det här blir som en portal in till den nya stadsdel som håller på att skapas, säger Thomas Simonson, fastighetschef på Stettin.
"Det är jättefint här"

"Vi satsar på attraktiva områden"

Utveckling - 2018-05-09

När Folksamgruppen ökar satsningen på fastig­heter är Göteborg en prioriterad marknad och förra året storköpte bolaget i staden – bland annat Gröna Skrapan i Gårda. – Enligt vår uppfattning är det ett av de bästa kontorshusen i Göteborg, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.
"Det är jättefint här"

Nu kan Göteborgs cyklister se hinder direkt i mobilen

Utveckling - 2018-05-09

Cyklisterna i Göteborg kan nu se i mobilen det som bilister och kollektivtrafikresenärer länge har fått information om: avstängningar och hinder på deras väg. I appen Cykelstaden och på trafiken.nu finns funktionen som Göteborg är tidigt ute med.