Artikelarkiv

Äntligen klartecken för Citygate
2018-10-18

I Skanskas kontorsbyggnad Citygate ligger fokus på hållbarhet och hälsa – ur flera aspekter. Här berättar Camilla Skogsberg, uthyrare på Skanska, mer om det unika huset som nu kan starta.


"Det är här som slutkunden finns"
2018-10-17

Christopher Johansson, vice vd/marknadschef på Fastpartner, svarar på frågor om logistikmarknaden i Stockholm.


Därför hänger nya linbanan i luften än
2018-10-17

Det ser tufft ut för kommunen att hinna färdigställa den nya linbanan mellan Järntorget och Wieselgrensplatsen i Göteborg innan stadens 400-årsjubileum 2021.


Fyndläge på fritidshusmarknaden
2018-10-17

Ett högt utbud och många prissänkta objekt präglar höstens fritidshusmarknad i många län, visar nya siffror från Booli. Den som funderar på att köpa fritidshus i vår kan göra rätt i att slå till redan nu under hösten.


UMA Kungsbron vill ta coworking till nästa nivå
2018-10-10

Bara två procent av svenskarna har använt en coworking-anläggning. Samtidigt visar statistiken att produktiviteten ökar när arbetsplatsen varieras. Coworking har tidigare främst riktat in sig på frilansare, startups och småföretagare, men nyöppnade UMA Kungsbron är dedikerade att erbjuda en coworking-anläggning anpassad även för större företag.


Serneke bygger nytt huvudkontor åt Lidl
2018-10-10

Lidl Sverige expanderar kraftigt med målet att ha 200 butiker i Sverige under 2020. En del i expansionen är det nya huvudkontoret på 15 000 kvadratmeter som Serneke nu ska bygga. I entreprenaden ingår även byggnation av en ny butik på 2 500 kvadratmeter som kommer att ligga i anslutning till kontoret. Ambitionen är att byggnaderna kommer att certifieras enligt Breeam nivå Excellent.


Bostadsrättspriserna ökar i hela landet
2018-10-10

I september ökade bostadsrättspriserna med två procent på riksnivå. Under det tredje kvartalet i år ökade priserna med mellan två och sex procent på Sveriges storstadsmarknader. Utvecklingen på villamarknaden är dock svagt negativ. Detta visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.


Tillfällig lösning med permanent känsla
2018-10-08

Företag är levande organismer med ständigt förändrade behov. För att aldrig begränsa sig själva och hindra utvecklingen väljer därför Sandvik att använda sig av ett flexibelt modulsystem från Temporent: Allt för att skapa ett bättre arbetsflöde och öka trivseln hos personalen.


"Logistik är det nya retail"
2018-10-03

I e-handelns spår blir intresset för logistik i Stockholmsområdet allt större. – Allt fler vill kunna erbjuda leverans på dagen – och det är i Stockholm som kunderna finns, ­säger Daniel Anderbring, partner/head of research på Cushman & Wakefield.


Corem skapar moderna lager i Västberga
2018-10-03

En växande trend med citylogistik och en hög efterfrågan ställer nya krav på dagens lager- och logistiklokaler. Det tar Corem hänsyn till när man bygger ut för Martin & Servera i Västberga. – Vi måste bygga så yteffektivt och energibesparande som det går, säger Sebastian Schlasberg, regionchef för Stockholm på Corem.


Stockholms största gymnasieskola klar på rekordtid
2018-10-03

Våren 2016 fick Forsen i uppdrag av Fastighets AB Balder att utreda om Länsstyrelsens 90 år gamla huvudkontor lämpade sig för en skola. Eftersom förstudien visade att byggnadens struktur kunde behållas fick Forsen i uppdrag att leda ombyggnaden.


Convendum till Hagastaden
2018-09-26

Kungsleden har tecknat ett nytt hyres­avtal med co-workingaktören ­Convendum om 5 500 kvadrat­meter i kvarteret Blästern 14 på Gävlegatan i Haga­staden.


"Stora företag söker stabilitet"
2018-09-26

Det råder fortfarande en stor efterfrågan på lokaler – dock skiljer sig önskemålen mellan små och större företag. Här berättar Helena Edberg på Forum Fastighetsekonomi om läget på lokalmarknaden i Stockholm just nu.


Wayne's Coffee slår upp dörrarna för KRAV-märkt fika i nya Mölndal Galleria
2018-09-26

Den 27 september öppnar Wayne’s Coffee i Mölndal Galleria. Kaféet blir kedjans 87:e i Sverige och den andra öppningen i Göteborgsområdet på kort tid.


"Det är jättefint här"
2018-09-19

Med utsikt över Liseberg hittade Projektgaranti sitt nya kontor – en lokal där de har möjlighet att växa.


"Historiskt hög efterfrågan"
2018-09-19

Johan Franzén, regionchef Catena, svarar på frågor om lager- och logistikmarknaden i Göteborg.


Riksbyggen får uppdrag att sköta gröna tak i Göteborg
2018-09-19

Riksbyggen har vunnit uppdraget att sköta gröna tak åt Lokalförvaltningen, Göteborgs Stad. Sammanlagt handlar det om 14 300 kvadratmeter gröna tak på kommunalt ägda skolbyggnader och andra fastigheter spridda i hela Göteborg.


Med fokus på utveckling och relationer
2018-09-12

2012 startades Elof Hansson Fastigheter – det lilla bolaget som präglas av sin koncerns handelshistoria och en nära kontakt med hyresgästerna. – Koncernens DNA, handelsverksamheten, bygger väldigt mycket på personliga relationer, och det försöker vi alltid ha med oss, säger Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter.


Fastighetsjuristen svarar - Vilka möjligheter har jag att behålla hyresrätten?
2018-09-12

Jag har under en längre tid upplåtit min butikslokal i andra hand utan hyresvärdens uttryckliga samtycke. Andrahandshyresgästen bedriver sin verksamhet under eget varumärke. Hyresvärden bedriver själv verksamhet i grannlokalen och det råder ingen som helst tvivel om att hyresvärden under en längre tid har känt till att en annan aktör bedriver sin verksamhet inom lokalen. Det är emellertid först nu, en tid senare, som hyresvärden har sagt till mig att omedel­bart upphöra med andrahandsuthyrningen om jag vill behålla hyresrätten. Jag vill absolut inte riskera att förlora hyresrätten men önskar heller inte återta lokalen förrän om ett år. Vilka möjligheter har jag att behålla hyresrätten?


Årets unga fastighetskvinna – Sonja Ståhl på Willhem
2018-09-12

Priset till Årets unga fastighetskvinna 2018 gick till Sonja Ståhl, fastighetschef hos Willhem i Helsingborg. "Årets unga fastighetskvinna drivs av sin övertygelse att nya idéer och synsätt är avgörande för att förändra samhället" löd juryns motivering.