Artikelarkiv

Han får uppdraget att utveckla Nya Hovås
2018-06-27

Jens Karletorp anställs som vd för Nya Hovås Stadsutveckling med uppdrag att fortsätta utveckla området. Nya Hovås är en snabbt växande stadsdel som ägs av Next Step Group, HSB Göteborg och Skanska.


Grosvenor Europe köper Lidingö Centrum
2018-06-27

Lidingö Centrum blir Grosvenor ­Europes sjätte köpcentrum i Sverige. Säljer gör Vencom och Rockspring, för den internationella fonden Transeuropean VLP:s räkning.


Nya publika wifi-zoner i Lidköping för ökad säkerhet och trivsel
2018-06-27

Under våren har det grävts, monterats och installerats för att det ska bli bättre täckning i Lidköpings centrala delar.


Vad gäller vid ansökan om uppskov med avflyttning?
2018-06-20

FRÅGA: Vi hyr en lokal där vi bedriver butiksverksamhet – försäljning av heminredning. Hyresvärden har sagt upp hyresavtalet för villkorsändring och till uppsägningshandlingen bifogat ett nytt förslag till hyresavtal med bland annat en högre hyra. Vi har fört förhandlingar med hyresvärden fram till nu för att försöka komma överens om nya villkor men vi har tyvärr inte träffat en överenskommelse och har därför bestämt oss för att flytta från lokalen. Nu är det bara två veckor kvar till hyrestiden enligt hyresavtalet löper ut. Vi har svårt att flytta från lokalen och avveckla verksamheten på så kort tid. Måste vi flytta vid hyres­tidens utgång trots att förhandlingarna dragit ut på tiden?


Byggvestas ­lokaler främjar samarbete
2018-06-20

Hemtrevligt, lättillgängligt och samarbetsvänligt. Det var några av kriterierna när Byggvesta skulle utforma sitt nya huvudkontor.


Det äter vi på midsommar
2018-06-20

Prinskorv i Skåne och matjesill på västkusten. Svenskarnas midsommarbord följer ofta traditionen, men det finns också regionala skillnader. Det visar statistik som Hemköp tagit fram för hela dagligvaruhandeln.


Kungälvs nya mötesplats växer fram
2018-06-13

Storsatsningen Kongahälla Shopping ska sätta Kungälv på kartan för sällanköpshandel – och blir samtidigt en lättillgänglig centrumanläggning med respekt för ­kundens tid i fokus.


Var tredje svensk ser ny teknik som ett hot mot jobben
2018-06-13

Var tredje svensk, 34 procent, ser ny teknik i arbetslivet som ett hot mot jobben. Samtidigt är den överväldigande majoriteten positiva till ny teknik och hela åtta av tio, 79 procent, anser att den är till hjälp för människor i jobbet. Det visar Sveriges största arbetslivspanel Manpower Work Life.


Fabege säljer i Vasastan
2018-06-01

Fabege har sålt fastigheten Resedan 3 i Vasastan till Probitas för 215 miljoner kronor.


Nystartade Collibay vill utmana på uthyrningsmarknaden
2018-05-30

Trots rekordlåga vakansgrader står i dag en stor del av kommersiella lokaler och kontor i Göteborg outnyttjade. Det vill det nya bolaget Collibay råda bot på.


Regus öppnar nytt kontorshotell i Alvik
2018-05-30

Regus har tecknat ett tioårigt avtal med Anders Bodin Fastigheter om att hyra cirka 1 700 kvadratmeter i fastigheten Nätdomaren 3 med adress Gustavslundsvägen 12 på Alviks torg.


Så kan du göra klart inför semestern
2018-05-30

Snart är det semester och många känner sig stressade kring allt som ska hinnas med. Här får du åtta tips för att undvika "inför semester"-stressen!


"Våra kunder uppskattar områdets historia"
2018-05-30

Som storägare i Hammarby sjöstad vill Fabege fortsätta att utveckla området – nu närmast med förädlingen av Trikåfabriken. – Området kommer bara bli än mer attraktivt med tiden, säger Johanna Gattberg, uthyrare på Fabege.


Vill erbjuda kunderna en premiumupplevelse
2018-05-30

Lokalt, nära och personligt. Det är värde­orden som ­leder arbetet för Bonnier Fastigheter – som vill ta strid mot det oengagerade ägandet.


Visma förlänger avtal på Västra Kungsholmen
2018-05-29

Afa Fastigheter och Visma har tecknat avtal för en åttaårsförlängning på Lindhagensgatan 94-96 på Västra Kungsholmen. Avtalet omfattar Vismas 11 600 kvadratmeter stora huvudkontor.


Unika möjligheter i Rollsbo
2018-05-28

Med 330 000 kvadratmeter ny industrimark erbjuds från 2020 nya möjligheter för etablering i lättillgängliga Rollsbo. – Rollsbo är ett välkänt och inarbetat industriområde i ett bra läge, säger Mats Berntsson, vd för Ytterbygg.


Lacoste öppnar sin första butik i Sverige
2018-05-28

Varumärket har valt Täby Centrum för sin första etablering. Butiken på 113 kvadratmeter är belägen på plan ett vid inomhustorget.


Geelys köp på Lindholmen klart
2018-05-26

I somras tecknade kinesiska Geely en avsiktsförklaring om att köpa en fastighet av Älvstranden Utveckling för att kunna uppföra ett innovationscenter på Lindholmen i Göteborg. Efter långa förhandlingar är affären nu i hamn och Geely ett steg närmare att kunna uppföra jätteanläggningen.


Nytt H&M-koncept öppnar i centrala Göteborg
2018-05-25

Handelsbanken blir hyresvärd för det helt nya H&M-konceptet Afound som i och med denna etablering öppnar sin första butik i centrala Göteborg.


Lidl öppnar i Femman
2018-05-25

Lidls nya butik öppnar i Nordstan i slutet av 2018. Butiken kommer att ligga på nedre plan i Femman och omfatta 1 600 kvadratmeter.