Nyetablerade Corallen tror på långsiktighet

Vid årsskiftet började Cecilia Aldén som ny fastighetschef på Corallen, som nyligen etablerat sig i Norrköping. – Vi är här för att stanna, vi är ett långsiktigt företag som tillsammans med övriga Norrköping vill göra något bra, för vi ser otroligt stor potential i den här staden, säger hon

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2016-02-09 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Nyetablering. Corallen etablerade sig i Norrköping under sommaren förra året.
Bild: Samuel Edström


När Cecilia Aldén fick frågan om att byta arbetsgivare under hösten förra året hade hon först ingen tanke på att göra det.

– Jag hade ett arbete som marknadsområdeschef på Riksbyggen som jag trivdes mycket bra med. Men sedan fick tanken gro lite och jag blev sugen på att ta reda på mer om Corallen, säger hon.
Artikelbild

Cecilia Aldén började som fastighetschef på Corallen i början av januari.


Corallen bildade tillsammans med Heimstaden ett gemensamhetsbolag för att utveckla de sammanlagt 22 kommersiella fastigheterna som Heimstaden förvärvat av Henry Ståhl Fastigheter, 13 i Norrköping och nio i Linköping. Corallens etablering i Norrköping skedde under sommaren förra året.

– Det är roligt att få arbeta med något som är så nytt, att vara med och bygga upp och fylla varumärket ­Corallen i Norrköping, säger Cecilia Aldén.

På kontoret i Norrköping arbetar i dagsläget tio ­personer, och de söker ytterligare en uthyrare.

– Vi är ett väldigt tight team och det är en platt organisation vilket gör att vi snabbt kan komma till beslut. Det är ett jättehärligt gäng, och det är en dröm att komma in som chef och ha medarbetare som verkligen brinner för sitt arbete, säger Cecilia Aldén.

Närhet till kunderna


En av de saker som tilltalade henne på Corallen var ­rollen som fastighetsansvarig. Tanken är att skapa en närhet till kunderna, att de ska veta vem som är ansvarig för just deras fastighet och att denna person ska vara behjälplig med det mesta som rör fastigheten. På kontoret i Norrköping finns tre fastighetsansvariga.

– Jag ser att det är en nyckelroll och det är viktigt att de både tar ansvaret och sedan också får mandat att hantera det de fångar upp, säger hon.

Av Corallens 13 fastigheter i Norrköping är det en industrifastighet och tolv fastigheter med kommersiella lokaler. Bland annat äger de Knäppingsborg och Gamla Rådstugan, där den sistnämnda utvecklas just nu. Viktigt för Corallen är just den lokala förankringen och att de jobbar långsiktigt.

– När vi går in i projekt ser vi till helheten. När det gäller exempelvis Gamla Rådstugan ser vi på stadsutvecklingen i stort och tänker på hur man kan binda ihop olika delar av staden genom att utveckla denna fastighet, säger Cecilia Aldén.

Hon menar att de genom att göra fastigheten mer levande kan göra hela området kring Knäppingsborg ännu mer tillgängligt och på så vis skapa en naturlig mötesplats i en trevlig del av Norrköpings stadskärna.

"Fina fastigheter"


Corallen äger också fastigheten Spiran som ­ligger i ett centralt läge. Här finns det i dagsläget en del ­tomma ytor som de tittar på hur de kan utveckla på ett bra sätt.

– Vi har fina fastigheter, de är centralt belägna och har bra ytor. Det är både butiker, restauranger och kontor, så det är en trevlig mix. Vi har något att erbjuda de flesta verksamheter, säger Cecilia Aldén.

Corallen äger även ett mindre antal bostäder, och totalt har de cirka 111 000 kvadratmeter yta i Norr­köping.

När det gäller Norrköpings utveckling tycker Cecilia Aldén att den har varit fantastisk, bland annat genom att man har lyckats omvandla tidigare industrilokaler till något vackert och kvalitativt där Strömmen har ­tagits till vara och är naturligt införlivad i stadskärnan. Något annat hon tycker är speciellt med staden är att den har vuxit fram som en kulturstad de senaste åren.

Lyfts av logistiken


– Dessutom lyfts Norrköping ytterligare av stadens logistik. Här finns flygplats, hamn och resecentrum, och E4:ans dragning gör att du enkelt kan bege dig till ­vilken del av landet du vill, säger Cecilia Aldén.

Hon berättar att Corallen är en aktiv fastighetsägare som långsiktigt tar ansvar för stadsutvecklingen och som kontinuerligt genomför nybyggnadsprojekt och investeringar i befintliga fastigheter. Deras ambition är att ha ett nära samarbete med sina hyresgäster.

– Vi ser en otrolig potential i den här fantastiska ­staden, avslutar hon.

Lediga lokaler i Norrköping


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration