Programmet för Fastighetsmarknadsdagen Östergötland 2016

Imorgon är det dags för Fastighetsmarknadsdagen Östergötland. Ett stort antal ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden i regionen kommer att avhandlas på seminariet som hålls på Louis De Geer, Värmekyrkan i Norrköping.

Skriven av Staffan Mowitz 2016-02-03 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

08.15 Registrering och frukostmingel
Träffa kollegor från branschen och knyt nya kontakter innan själva seminariet börjar.

09.00 Välkommen!
Eddie Ekberg, chefredaktör på Fastighetssverige och Lokalnytt, Yvonne Rosmark, vd på NuLink och Anne Revland, näringslivsdirektör i Norrköping hälsar alla välkomna

09.10 Makroanalys
Tor Borg chefsekonom på SBAB analyserar läget för världsekonomin och hur den svenska fastighetsmarknaden påverkas.

09.35 Panelsamtal: Kontorsläget och kommersiella fastigheter
Hur kommer marknaden för kontor och kommersiella fastigheter att utvecklas i Östergötland? Vilka var förra årets bästa affärer? Hur blir transaktionsåret 2016?
Medverkande: Johan Hoff, Cushman & Wakefield, Cecilia Aldén, Corallen, P-O Skoog, Forum Fastighetsekonomi och Roger Ekström, Lundbergs.

10.00 Vd-stolen
Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner betättar om deras roll på marknaden i Norrköping samt vad de har för planer i framtiden.

10.20 Fika

10.50 Panelsamtal: Hållbara städer i en hållbar region
Stora stadsutvecklingsprojekt planeras i både Linköping och Norrköping. Hur gör man detta på ett hållbart sätt? Hör Linköpings och Norrköpings visioner för en hållbar region.
Medverkande: Anna Larsson, Infrastrukturkoordinator på Norrköpings kommun och Johanna Wiklander, stadsarkitekt i Linköping.

11.15 Ostlänken: Nuläge, byggstart och sträckningar
Fredrik Brokvist från Trafikverket berättar det senaste om planerna för Ostlänken inför den planerade byggstarten 2017. Var ska spåren dras och hur ska nya resecentrum se ut? Och var sker egentligen byggstarten?

11.40 Storaffär
Cecilia Aldén från Corallen om planerna för bolagets nuvarande och framtida fastigheter i Norrköping och Linköping.

12.00 Lunch

13.00 Panelsamtal: Läget för handelsfastigheter
Hur skiljer sig retailmarknaden i Östergötland jämfört med andra regioner? Vilka satsningar, investeringsmöjligheter och köpcentrumtrender väntar bakom hörnet?
Medverkande: Christian Claesson, Fastighets AB L E Lundberg, Monica Bruvik, WSP och Catarina Löfgren, Agora Retail.

13.25 Bostadsläget – hur ökar vi byggandet?
Ted Lindqvist från Evidens om den stora utmaningen med att få fart på bostadsbyggandet. Vilka är de underliggande faktorerna som bromsar byggandet? Hur ska problemen lösas?

13.50 Två goda exempel – här byggs det för fullt
Rickard Langerfors, Magnolia Bostad och Adam Cocozza, Botrygg berättar om deras pågående byggprojekt som skapar flera hundra nya bostäder i Linköping. Hör om två goda exempel.

14.15 Fika

14.45 Panelsamtal: Framtidens alternativa finansieringslösningar
Vilka nya finnaniseringsalternativ finns det för fastighetsbyggande? Hur stort kan till exempel crowdfunding bli? Hur påverkar digitaliseringen marknaden? Hur ser framtiden för preffar och hybridkapital ut?
Medverkande: Maarit Nordmark, Brunswick Real Estate, Anders Kvist, Kungsleden och Jonas Björkman, Tessin.

15.10 Från industri till modern stad
Johan Kristiansson, vd Sankt Kors Fastighets AB, berättar om Sankt Kors och Stångstadens utveckling av industriområdet Wahlbecks i Linköping. Visionen är en hållbar stadsdel med bostäder, företag och stadsliv med plats för 50 000 kvadratmeter verksamhetsyta och 500 nya bostäder.

15.30 Panelsamtal: Östergötlandspanelen
Östergötland har haft en stark utveckling de senaste åren och målsättningen är att ha en halv miljon invånare och 220 000 arbetsplatser år 2030. Vilka är utmaningarna för att åstadkomma detta? Dessutom; hur kan näringsliv, bygg- och fastighetsmarknad blomstra ännu mer?
Medverkande: Reidar Svedahl (L), kommunalråd i Norrköping, Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande i Linköping, Mikael Forkner, Klövern, Christer Kustvik, chefredaktör Corren, Torbjörn Kronander, Sectra och Jan Germundsson, Saab Aeronautics.

16.00 Moderatorn summerar dagen

Ladda ner programmet!


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration