Artiklar taggade som öresund

Nytt kontorshotell vid Nyhamnen

Populär krog på 60-talet, militäranläggning och tillflyktsort för hemligt kära. Området vid Hamnpaviljongen längst ut i Nyhamnen har haft olika funktioner genom åren. Nu är det kontorshotell. – Med det absolut bästa läget i Malmö, tillägger Thomas Leijon, på Thomas Leijon Fastighets AB.

Ny enhet ökar servicen för utländska nyrekryteringar

International Citizen Hub har bildats för att de främsta forskarna i världen ska få det så bra som möjligt i Lund. Något liknande finns inte i Sverige. – Vi rekryterar globalt, det är mycket som måste fungera när man kommer hit till Lund, säger näringslivsutvecklare Kristina af Klinteberg på den nyinrättade enheten.

Brunnshög är Lunds nya stadsdel

I svallvågorna efter Max IV och ESS växer nu den nya stadsdelen Brunnshög fram. Där kommer Ica Fastigheter att bygga blandstad, med bland annat butiker, bostäder och serviceverksamheter. – Vi vill skapa ett modernt kvarter med fokus på människor som lever och bor där, säger Lena Broberg, vd för Ica Fastigheter.

Orkla Foods till nya lokaler i Dockan i Malmö

Orkla Foods Sverige flyttar sitt huvudkontor från Eslöv till Wihlborgs Dockan i Malmö.

Snart rullar spårvagnarna i Lund

Göteborg, Norrköping, Stockholm och … Lund. Om några år får även en skånsk stad spårvagnstrafik. Förhoppningen är att byggnationen kan påbörjas redan i slutet av året. – I så fall kan spårvagnarna börja rulla 2019, säger Jurate Paulsson, kommunikatör för spårvagnsprojektet i Lund.

Salt & Sill öppnar i Malmö

Den bohuslänska restaurangkedjan Salt & Sill öppnar nu upp sin första restaurang i Malmö.

Niagara - Malmö högskolas nya portalbyggnad

På Universitetsholmen i Västra Hamnen växer nu Malmö högskolas portalbyggnad fram. Spektakulära Niagara blir platsen för 470 högskoleanställda och 4 500 studenter. – Nu får vi möjlighet att använda lokalerna på ett bättre sätt, säger Kristian Andersson, projektledare på Malmö högskola.

Suckarnas väg har blivit ett kreativt stråk

I september invigdes nya Terminalgatan som förbinder Knutpunkten och Campus Helsingborg. Den tidigare dystra vägen har fått färg och blivit ett kreativt stråk.

Öresundsregionens arbetsmarknad lockar företag till Västra Hamnen

Västra Hamnen har lämnat varvsindustrin bakom sig och har nu ett diversifierat näringsliv som sjuder av liv. Men det gäller att inte slå sig till ro, påpekar Bodil Rosvall Jönsson, näringslivschef på Region Skåne och vd på Business Region Skåne. – Vi måste fortsätta jobba för ett innovativt och starkt näringsliv. Har man ett attraktivt erbjudande så kommer företagen hit, menar hon.

"Malmö CBD har återigen blivit ett attraktivt val"

Moderna och effektiva lokaler kommer att bibehålla sin starka attraktivitet på marknaden, slår Gustav Lundkvist på JLL fast. Här ger han sin syn på lokalhyresmarknaden i Öresund.

Samsyn Hyllie – den nya tidens stadsplanering

Hyllie är ett gott exempel på den nya tidens stadsplanering där kommunen tillsammans med näringsliv och fastighetsägare utvecklar en stadsdel. Samarbetet går under namnet Samsyn Hyllie. – Det handlar om att vara öppen för allas delaktighet i det som ska växa fram, säger Klas Johansson, fastighetsdirektör i Malmö stad och ordförande i Samsyn Hyllie.

Kirseberg byggs närmare Malmö centrum

Kirseberg ska förtätas och växa ihop med centrala Malmö. På sikt kommer Östervärns station att bli ett kommunikationsnav. Lars Böhme på Malmö stad jobbar med översiktsplanen för Kirseberg som ställs ut i höst. – Stadsdelen ligger optimalt för att byggas samman med centrum säger han.

Första smaktaget när bygget av Malmö Saluhall påbörjades

I september togs det första spadtaget för nya Malmö Saluhall. Samtidigt togs det första smaktaget då de fem första hyresgästerna bjöd på godsaker från sina sortiment.

I Helsingborgs Mindpark växer företagen

Mindpark är länken mellan universitetet och arbetslivet. Det är här idéer skapas och där de små växer och blir stora. – Här finns allt från regionkontor till frilansare som behöver en lokal, säger Sanna Kahlström, vd för Mindpark.

Här är programmet för Fastighetsmarknadsdagen i Öresund

Imorgon går den första Fastighetsmarknadsdagen i Öresund av stapeln. Ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden i Öresund kommer att avhandlas på seminariet som hålls på Malmö Börshus.

Landskrona har vind i seglen

Efter snart ett år som näringslivschef i Landskrona konstaterar Anna Classon att jobbet är minst så spännande som hon trodde det skulle vara. Och att näringslivet går från klarhet till klarhet. – Vi har ett fantastiskt geografiskt läge och det byggs många bostäder, vilket är perfekta förutsättningar, säger hon.

Nye vd:n ser stor potential i Helsingborg

Helsingborg mår bra och möjligheterna att utveckla city ytterligare är stora. Det konstaterar nye vd:n för Helsingborg Citysamverkan. Inte konstigt att Daniel Pålsson valde att flytta hem igen efter tio år på annan ort. – Det känns jättebra, det är så otroligt vackert här och man känner sig trygg i staden.

Nytt kontorshotell vid Nyhamnen i Malmö

Populär krog på 60-talet, militäranläggning och tillflyktsort för hemligt kära. Området vid Hamnpaviljongen längst ut i Nyhamnen har haft olika funktioner genom åren. Nu är det kontorshotell. – Med det absolut bästa läget i Malmö, tillägger Thomas Leijon, på Thomas Leijon Fastighets AB.

Mango öppnar upp på Södertull i Malmö

Den spanska modekedjan Mango finns redan i Emporia. Till hösten öppnar man upp ytterligare en butik i Malmö; på Södra Tullgatan 3, där Akademibokhandeln tidigare låg.

Stordalen fortsätter hotellsatsningen i Malmö

Norske hotellkungen Petter A Stordalen gillar Malmö. Så mycket att han nyligen beslutade att satsa på ytterligare ett hotell i staden.