Första smaktaget när bygget av Malmö Saluhall påbörjades

I september togs det första spadtaget för nya Malmö Saluhall. Samtidigt togs det första smaktaget då de fem första hyresgästerna bjöd på godsaker från sina sortiment.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-12-02 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Invigningen av Malmö Saluhall är planerad till hösten 2016.
Bild: Malmö Saluhall


Malmö har varit utan saluhall i flera år. Men nu har bygget av Malmö Saluhall vid det gamla godsmagasinet vid Västra station påbörjats. Bakom projektet står syskonparet Nina och Martin Karyd som i september presenterade sina planer för saluhallen som de kallar Himmelriket för matälskare.

– Vi är överlyckliga över att äntligen vara igång. Vår vision är att skapa ett himmelrike för matälskare och vårt fokus är att skapa en stark destination med kvalitetsinriktade handlare. Något samtliga fem vi presenterar i dag är, säger Nina Karyd.

De fem första hyresgästerna är Malmstens Fisk & kök, kafferosteriet Koppi, Limhamns Kött & Vilt, Bengtsons Ost, samt Frukt- & Grönsakshallen. Vid det första spadtaget presenterade och bjöd aktörerna på lite godsaker från sina respektive sortiment, som innehöll allt från ostron till kaffe tonic. På plats fanns även Gert Wingårdh och Joakim Lyth från Wingårdh Arkitektkontor. Ambitionen är att man ska kunna handla hela matkassen i saluhallen, enligt Martin Karyd.
Artikelbild

Intresset för det nya mattemplet vid Västra station i Malmö var stort och lockade både nyfikna malmöbor och press.
Bild: Malmö Saluhall


Råvaran i centrum


– Vi vill inte att våra kunder ska snubbla på målsnöret och behöva handla mejeriprodukter på något annat ställe. Vi kommer självklart att ha en mängd olika matserveringar men hjärtat och dragningskraften är alltid förknippat med råvaror i en saluhall, det kommer vi aldrig att ge vika på.

I den gamla delen kommer fokus att ligga på råvaruhandeln, medan den nya delen mot p-huset fokuserar på matserveringar och fler sittytor. Förutom råvaruhandlarna kommer Malmö Saluhall även att rymma mindre nischade enheter som är experter på sitt område. Man kommer också att satsa på tillfälliga pop-up enheter, gästspelande krogar, bonde på besök, marknader och regelbundna street-food events.

– Vår uppgift är att skapa en livfull mötesplats som sjuder av aktiviteter. Och vi antar utmaningen med en stor portion ödmjukhet och framförallt ett långsiktigt tålamod, säger Martin Karyd.
Artikelbild

Planskiss
Bild: Malmö Saluhall/Wingårdhs och Guts & GloryLediga lokaler att hyra i Malmö


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Hamnarna viktiga för Malmö Hamnarna viktiga för Malmö Här är programmet för Fastighetsmarknadsdagen i Öresund Här är programmet för Fastighetsmarknadsdagen i Öresund En ny stadsdel växer fram i Malmö En ny stadsdel växer fram i Malmö Nytt kontorshotell vid Nyhamnen i Malmö Nytt kontorshotell vid Nyhamnen i Malmö Stordalen fortsätter hotellsatsningen i Malmö Stordalen fortsätter hotellsatsningen i Malmö God efterfrågan på lokaler i Öresund God efterfrågan på lokaler i Öresund