Så hittar du rätt lokal i Göteborg

Med representation av över 750 olika branscher samt ett bra geografiskt och logistiskt läge är Göteborg en utmärkt plats att etablera sig för många olika företag. Här får du tips hur du hittar en lokal som passar just ditt företag.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-01-21 | Tips

Dela på linkedIn

Artikelbild

Just nu utvecklas Göteborg i snabb takt, och beroende på vilken typ av lokal man söker finns det olika saker som kan vara bra att tänka på. Viktigt för samtliga verksamheter är att ha både framtida och nuvarande behov i åtanke när man väljer lokal. Kanske kommer det att behövas mer eller mindre yta i framtiden, och kanske blir det mindre viktigt med parkeringar? Listat nedan är tips kring olika typer av lokaler.

Butikslokaler


När det gäller butikslokaler är det viktigt att tänka på sin målgrupp. Riktar man sig till privatpersoner är det inte bara viktigt att ligga centralt, utan butiken ska även vara tillgänglig med goda kommunikationer. Har man en mer specialiserad inriktning är läget inte lika viktigt.

A-läge i Göteborg hittar du bland annat på Avenyn och i köpcentrum som Nordstan, Allum, Backaplan och Frölunda torg. Lokaler med skyltläge i de centrala delarna av staden är alltid populära, så ett tips kan vara att söka sig lite utanför stadskärnan för att inte behöva betala allt för mycket.

Lager- och logistiklokaler


I Göteborg finns flera områden med många lager- och logistiklokaler. Några områden är Hisingen, Landvetter flygplats och Högsbo/Sisjön, där det kan vara en god idé att etablera sig som industriföretag. I och med sitt läge med närhet både till hamnen och till Landvetter flygplats har Göteborg ett av Sveriges absolut bästa lägen när det gäller logistik.

Kontorslokaler


Kontorslokaler finns i dagsläget i många olika varianter. Fundera först ut i vilken typ av kontorsmiljö du vill etablera dig, kanske passar det med aktivitetsbaserat, eller är det ett kontorskollektiv som är det bästa alternativet? Trenden som syns på Göteborgs kontorsmarknads är att fler och fler företag är intresserad av kontorslokaler som är moderna och yteffektiva.

Om ni är ett företag som behöver stora lokaler i centrala lägen är populära områden exempelvis Nordstan, Lindholmen och Gårda. Glöm dock inte att tänka på att lokaler som ligger lite utanför centrum kan vara betydligt billigare än likvärdiga som ligger mitt i centrala staden.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Ica Supermarket öppnar i Gårdsten Ica Supermarket öppnar i Gårdsten CBRE: "Mölndalsvägen har framtiden för sig" CBRE: "Mölndalsvägen har framtiden för sig" Varför finns det så få vakanser? Varför finns det så få vakanser? Stora planer i Mölndal Stora planer i Mölndal Första hyresgästen i Prologis nya byggnad i Arendal klar Första hyresgästen i Prologis nya byggnad i Arendal klar Topphyror på 3 500 kronor per kvadratmeter Topphyror på 3 500 kronor per kvadratmeter