"Närheten skapar en enkelhet för företagarna i Högsbo-Sisjön"

Lars Holst och Daniel Carlsson på Högsbo-Sisjö Företagarförening ser ljust på områdets utveckling.<br /> – Allting växer. Det kommer att vara en helt ny värld här om två år. Det är spännande att vara med om det. Det känns skönt att även Högsbodelen håller på att förnyas nu, säger Daniel Carlsson.

Skriven av Rasmus Thedin 2015-05-01 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Lars Holst och Daniel Carlsson säger att Högsbo/Sisjön kommer att vara en helt ny värld om två år.
Bild: Rasmus Thedin


Destination Sisjön har bytt namn till Högsbo-Sisjö Företagarförening, och det markerar en nystart. Bland annat har hemsidan fått ett ­ansiktslyft, den nya hemsidan är mer nyhetsbaserad, och uppbyggd ungefär som en blogg.

– Förnyelsearbetet påbörjades när Lars Holst började i ­höstas. Det är en lämplig tid att börja med något nytt när det kommer in en ny person, säger Daniel Carlsson, vice ordförande i Högsbo-Sisjö Företagarförening.

De jobbar med att hjälpa företag och fastighetsägare i området. Bland annat genom Frukostakademien och Sisjöminglet.

Kunskap och inspiration


– Vi har många ben. En del i vårt arbete är våra frukostar, där vi vill förmedla kunskap och inspiration till företagen i området, säger Lars Holst, kanslichef i Högsbo-Sisjö Företagarförening.

De har nu ett nytt koncept som de hoppas kunna dra igång till hösten: Kompetensnätverket.

– Där är tanken att kontaktnätverk ska skapas ­genom möten med människor, säger Lars Holst.

– Varje gång kommer vi ha ett visst tema, exempe­l­vis export till Tyskland, där vi bjuder in de som jobbar med det, så att de får träffa varandra. Det kan även handla om att bjuda in alla vd:ar i området, säger Daniel Carlsson.

Underlätta för fastighetsägarna


De beskriver även det som sitt jobb att underlätta fastig­hetsägarnas arbete.

– Ju fler företag som kommer hit, desto mer ökar fastigheternas värde och då kan de investera mer i området. Går det bra för fastighetsägarna, så går det bra för hyresgästerna och då går det bra för området, säger Lars Holst.

– Fastighetsägarna är även involverade i infrastrukturen i området och vi ska agera som deras förlängda arm, fortsätter han.

– Man får mer tyngd i det man säger om man är fler. Men myndigheterna gillar att prata med en part, ­annars blir det för spretigt. Vi blir en mellanhand, ­säger Daniel Carlsson.
"Vi går en spännande framtid till mötes"
De säger att det som gör området unikt är den enorma bredden som finns där. Det skapar potential för nyetableringar då både leverantörer och kunder finns i samma område.

– I dag är det mycket klustertänk när man bygger nytt. Här är det lite tvärtom. Här ger mångfalden ökade förutsättningar. Det går att hitta leverantörer till nästan allt. Närheten skapar en enkelhet för företagen i området, säger Daniel Carlsson.

Hur skulle ni beskriva marknadsläget i Högsbo/Sisjön?

– Expansivt. Det jag märker när jag pratar med folk är att de känner en framtidstro. Det händer mycket. Fastig­hetsägarna är väldigt proaktiva, säger Lars Holst.

– Alla känner nog att vi går en spännande framtid till mötes, säger Daniel Carlsson.

– Det byggs mycket bostäder i närområdet. Handeln mår bra av att många bor här. Men det kommer även att ha en positiv effekt på kollektivtrafiken, säger Lars Holst.

Kommer locka folk


Att både Bauhaus och Biltema kommer till området 2016 beskriver de som oerhört betydelsefullt.

– Om man ska göra om huset var man tidigare tvungen att åka hela vägen till Hisingen. Det här kommer att dra enormt mycket människor, säger Lars Holst.

– De prospekterade kontorsbyggnaderna känns också bra. Det har inte varit mycket utveckling där de senaste åren. Jobbar du här är chansen större att du handlar här också, så det gynnar även handeln, säger Daniel Carlsson.

Men det finns en stor utmaning:

– En av utmaningarna som alltid varit och som nog alltid kommer att vara är infrastrukturen. Den har inte hängt med i expansionen av området. Vi hoppas att utbyggnaden av Söderleden kommer att hjälpa mycket, säger Lars Holst.

Sök lediga lokaler i Högsbo-Sisjön!


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Aspelin Ramm samarbetar med Alaska i Sisjön Aspelin Ramm samarbetar med Alaska i Sisjön Ökad konkurrens om lediga lokaler i Göteborg Ökad konkurrens om lediga lokaler i Göteborg Handlingskraft i Innerstaden Göteborg Handlingskraft i Innerstaden Göteborg "Större hyresspann mellan moderna och sämre kontor" "Större hyresspann mellan moderna och sämre kontor" CBRE tror på fortsatt stigande hyror i Göteborg CBRE tror på fortsatt stigande hyror i Göteborg Logistikhuvudstaden Göteborg Logistikhuvudstaden Göteborg