Artiklar taggade som näringslivsutveckling

Stora projekt på gång i Mölndal

Mölndal fortsätter utvecklas och om sju år, när staden fyller hundra år, hoppas man på en modern stad som knyter an till sin historia och skapar gemensamma mötesplatser och ett företagsvänligt klimat.

"Jönköping kommer genomgå en fantastisk förändring"

En tredje stadskärna och höghastighetståg som stannar i Jönköping. Det är de två viktigaste faktorerna för Jönköpings utveckling just nu, enligt Mats Almlöw, näringslivsutvecklare på Jönköpings kommun: – Det finns en fantastisk utvecklingspotential i Jönköping i dag. 2033 kommer Jönköping att vara Skandinaviens nav, säger han.

Landskrona har vind i seglen

Efter snart ett år som näringslivschef i Landskrona konstaterar Anna Classon att jobbet är minst så spännande som hon trodde det skulle vara. Och att näringslivet går från klarhet till klarhet. – Vi har ett fantastiskt geografiskt läge och det byggs många bostäder, vilket är perfekta förutsättningar, säger hon.

Solna - outstanding i landet som näringslivskommun

Inte helt oväntat toppar Solna även årets ranking över landets mest företagsvänliga kommun, som Svenskt Näringsliv utser. Kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M) har förklaringen. – Det beror på läget och på vårt samarbete med näringslivet.

"Närheten skapar en enkelhet för företagarna i Högsbo-Sisjön"

Lars Holst och Daniel Carlsson på Högsbo-Sisjö Företagarförening ser ljust på områdets utveckling. – Allting växer. Det kommer att vara en helt ny värld här om två år. Det är spännande att vara med om det. Det känns skönt att även Högsbodelen håller på att förnyas nu, säger Daniel Carlsson.

I Täby letar sig entreprenörskapet ända in i köket

Täby kommun är en utpräglad småföretagarkommun som ständigt föder nya företag. En förklaring är den höga utbildningsnivån i kommunen, enligt näringslivschef Kristina Eineborg. – Det skapar många entreprenörer. Jag tror över huvud taget att det pratas mycket företagande över köksborden här i kommunen, säger hon.

Solna och Sundbyberg - två tillväxtkommuner att lära av

Stockholms Handelskammare jobbar för fler bostäder och en bättre infrastruktur i Solna och Sundbyberg. Ett angenämt arbete, i synnerhet vad gäller bostadsbyggandet. – Jag tror många andra kommuner kan lära sig mycket av Solna och Sundbyberg vad gäller synen på bostadsbyggandet och över huvud taget av att vilja växa, säger Andreas Åström på Stockholms Handelskammare.

Backa-Ringön – för hela Göteborg

Företagarföreningen i Backa-Ringön planerar att byta namn – och bli en förening för hela Göteborg. – Ja… Till att börja med, skrattar Bengt-Erik Andréasson, ordförande i föreningen.

Kunskapsstad med brett näringsliv

Jönköpings näringslivschef, Camilla Littorin, berättar om en stad med kraftig tillväxt, om sin vurm för landsbygden – och om inspirationen från dataspelsvärlden. – Vi kan dra stor nytta av att vi har Dreamhack i Jönköping, säger hon.

Kungsbacka - ett brett och diversifierat näringsliv

Elinor Filipsson tillträdde som näringslivschef i Kungsbacka 1 februari i år – samma dag som hon blev mamma. Nu är hon tillbaka på heltid och ger här sin syn på staden och dess näringslivsutveckling.

Tillfälligt Logpoint Center kan vara klart om ett år

Parallellt med planeringen av Logpoint Center arbetas det också med en tillfällig lösning, som kan stå klar redan om ett år. – Företagen skriker efter det här, vi kan inte bara sitta stilla och vänta, säger Logpoints vd Rune Petersson.