Artiklar taggade som Göteborg

"Svårt att få tag på bra lokaler i Göteborg"

Mycket nyproduktion i områdena strax utanför CBD, och fortsatt hög efterfrågan på moderna lokaler. Martin Larsson, analytiker på Newsec, ger sin bild av hyresmarknaden i Göteborg.

Många nya företag till Platzer i centrala Göteborg

Under hösten har ett flertal hyresgäster tecknat hyreskontrakt med Platzer runt Centralenområdet

Jörgen Lennartsson: "Att träna IFK Göteborg är ett privilegium"

Han var nära att ta SM-guld med IFK Göteborg i höstas och hans namn dyker ofta upp när efterträdaren till förbundskapten Erik Hamrén diskuteras. Möt Jörgen Lennartsson, som har jobbat med fotboll på heltid i halva sitt 50-åriga liv.

"Högsbo-Sisjön är ett väldigt lättillgängligt område"

Högsbo och Sisjön har gått från rena industriområden till stora externhandelsplatser. Nu vill Göteborgs stad fortsätta utvecklingen och omvandla norra Europas största verksamhetsområde till blandstad.

Migrationsverket utökar hos Platzer i Norra Gårda

Platzer förlänger och utökar två hyresavtal med Migrationsverket.

Aspelin Ramm samarbetar med Alaska i Sisjön

Aspelin Ramm blir en del av utvecklingsprojektet vid Sisjömotet, och ser positivt på framtiden för området och samarbetet med Alaska Fastigheter. – De sökte en partner och vi sökte ett nytt projekt så det passade perfekt, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm.

Freeport i Kungsbacka expanderar – byggstart nästa år

I två år har det varit fullt uthyrt på Freeport och nu behöver köpcentrumet byggas ut. – Det finns ett stort tryck från aktörer som vill flytta in – nu måste vi expandera, säger Freeports centrumchef Per Wallentin.

Två nya företag till Pedagogen Park i Mölndal

Fraktkompaniet och IT-konsulten Pulsen Integration har tecknat avtal om att flytta in i Pedagogen Park i Mölndal.

Baldacci till Svarta Diamanten i Högsbo

Svenska Hus har tecknat ytterligare ett hyreskontrakt i projektfastigheten Svarta Diamanten i Högsbo.

Lokalmarknadsdagen februari i Göteborg

Lokalmarknadsdagen är ett högaktuellt seminarium med fokus på näringslivsutveckling, fastighets- och lokalmarknadsfrågor.

Första hyresgästen i Prologis nya byggnad i Arendal klar

Prologis bygger en fjärde byggnad i Prologis Park i Arendal.

Nya hyresgäster i Femmanhuset

Hufvudstaden har sedan sommaren tecknat både förlängda och nya hyresavtal i Femmanhuset, om sammanlagt 7 000 kvadratmeter.

Så kan linbanan bli en del av Göteborgs kollektivtrafik

För några år sedan var det en kul idé till Göteborgs 400-årsjubileum. Nu diskuteras linbanan som ett möjligt framtida kollektivtrafikslag i staden. – Det är väldigt spännande för plötsligt blir det här med restid och bytestid något helt annat, säger Emma Josefson, strategisk planerare på Trafikkontoret i Göteborg.

Bygg-Fast flyttar till nya lokaler i Almedal

Bygg-Fast flyttar i höst från Mölndal till Wallenstams lokaler i Almedal.

Stora projekt på gång i Mölndal

Mölndal fortsätter utvecklas och om sju år, när staden fyller hundra år, hoppas man på en modern stad som knyter an till sin historia och skapar gemensamma mötesplatser och ett företagsvänligt klimat.

Första hyresgästen klar i Svarta Diamanten i Högsbo

Acte Solutions är den första hyresgästen i Svenska Hus projektfastighet Svarta Diamanten i Högsbo.

Tommy Hilfiger öppnar på Avenyn

Tommy Hilfiger etablerar sin första butik i Göteborg, i Wallenstams nyrenoverade lokaler på Avenyn 31–35.

Populärt att köpa sin lokal

Att köpa en lokal i bostadsrättsform är ett alternativ som blir allt mer populärt bland småföretagare. – Jag sålde slut ett projekt med 14 enheter i Storås på två veckor, berättar Mikael Nyberg på Swedbank Kommersiella Fastigheter.

Fortsatt jakt på yteffektiva kontorsytor i Göteborg

Kommunikationsläget är av stor vikt och förutom yteffektivitet är miljöcertifiering viktigt för hyresgästerna. Erik Norrman på NAI Svefa om trenderna på hyresmarknaden i Göteborg.

Med spårvagn under kontoret i Mölndal

Ett runt kontorshus, 88 meter i diameter – med en spårvagnsvändplats i bottenplanet. SCA:s nya kontorshus i Mölndals innerstad blir verkligen spektakulärt. – Det var flera faktorer som gjorde att vi valde det här alternativet, bland annat kommunikationsläget och exponeringsmöjligheterna. Vi är en av Göteborgs största privata arbetsgivare och vill bli mer synliga, säger Tunde Fenander, kommunikationschef för SCA i Norden.