Artiklar taggade som miljö

Röster om gröna värden: Byggnaders egenskaper

Hanna Claesson, miljöchef på Wihlborgs, och Staffan Haglind, 
Green Business Officer på Skanska, om hållbart byggande.

Sveriges grönaste polishus ligger i Rosengård

Polishuset i Rosengård i Malmö är Sveriges första miljöcertifierade polishus. – Det är ett sätt att visa att också polisen bryr sig om miljön, säger Göran Holmgren, biträdande närpolischef i Rosengård.

Sveriges mest hållbara hyresgäst

Efter el-kartläggningen sänktes förbrukningen av el med 30 procent hos Ramböll i Stockholm. Men det är inte enda förklaringen till att företaget vann årets Green Tenant Award. – Vi jobbar kontinuerligt med hållbarhetsfrågor på kontoret, säger Sanna Strand, chef för kontorsservice på Ramböll.

Ekocentrum uppmanar till miljöcertifierat byggande

Den 20 januari anordnar Ekocentrum, tillsammans med Passivhuscentrum Västra Götaland, ett seminarium om miljöcertifiering av byggnader i sina lokaler vid Chalmers i Göteborg. - Att bygga certifierat innebär att göra rätt från början, berättar Anders Lund som är hållbarhetsutbildare på Ekocentrum.

Hur får man ett grönare arbetsliv?

Att jobba ”grönt” blir allt viktigare. En undersökningen utförd av Regus visar hur man kan jobba mer miljövänligt.

Den skuldfria parken i Bulltofta

Malmö stads mål är att vara en fossilfri stad 2025. Bulltoftaparken är ett gott exempel på hur man ska nå målet. Där sköter hästar och kossor gräsklippningen, vilket uppskattas av malmöiter som strövar runt i parken. – Det är ovärderligt att se barnen springa fram och titta på djuren, säger Arne Mattsson, landskapsingenjör i Malmö stad.

Världens grönaste butik ligger på Magasinsgatan i Göteborg?

När Houdini och Vasakronan samarbetade med att skapa klädmärkets nya butik på Magasinsgatan var ambitionerna högt ställda: Att skapa världens grönaste butik. Bakom Houdinis unika koncept ligger fyra ”re”: Rent, reuse, repair och recycle.

"Vi har ett ansvar inför kommande generationer"

Han cyklar 3,5 mil till och från jobbet, odlar sina egna grönsaker och komposterar det som blir över – kort sagt; han tar miljöhotet på allvar. Vi har träffat professor Johan Rockström, utsedd till Årets miljömäktigaste i Sverige 2012.

De som förutspår den omritade kartan blir vinnare

Hans Voksepp, fastighetsvärderare och analytiker på Forum Fastighetsekonomi, beskriver läget på hyresmarknaden och funderar på framtidens hyresmarknad, som på många sätt påverkas av den kommande Västlänken.

Ljus utveckling – men risker i det längre perspektivet

Marknaderna i Linköping och Norrköping är stabila och mycket talar för att den ljusa utvecklingen fortsätter. Men P-O Skoog på Forum Fastighetsekonomi ser också orosmoln på hyresmarknadshimlen.

Ny miljödirektör i Malmö - landets grönaste stad

Kerstin Åkerwall har fått en smakstart som ny miljödirektör i Malmö. Hon började i juni, månaden efter tog hon i Almedalen emot priset för bästa miljökommun.

Stort intresse för gröna lokaler i Öresund

Moderna och yteffektiva lokaler blir allt viktigare för hyresgästerna och kontorens och byggnadens miljöaspekter kommer att spela en allt större roll framöver, analyserar Anton Franker på DTZ.

Gröna fastigheter – för din och barnbarnens skull

Byggherrar och investerare har fullt fokus på de gröna frågorna i fastighetsbranschen. Nu är det upp till hyresgästerna. – Vi kan inte hålla på som vi gör, säger Bengt Wånggren, vd för Sweden Green Building Council.