Paddla till kontoret i Hammarby Sjöstad

Partnertext

Sjönära kontorslokaler som genomsyras av Södermalms kreativitet. Stockholm 03 och Stockholm Seaside är först ut i Stockholm New.<br /> – Läget vid vattnet är unikt och endast en kort promenad bort ligger Skanstulls tunnelbanestation, säger Billy Forsell på Skanska.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-03-25 | Utveckling

Dela på linkedIn

Stockholm 03
Stockholm 03 omfattar ett kontorshus om 7 500 kvadratmeter i sju våningsplan med en fantastisk utsikt från takterrassen och med kafé i bottenplan. Huset byggs vid Hammarby Allé och kommer att erbjuda lokaler från 200 kvadratmeter och uppåt.
– Lokalerna passar bra för små och medelstora företag, även om det är möjligt att hyra flera våningsplan, säger Billy Forsell.

Artikelbild

Billy Forsell på
Skanska.
Bild: Skanska


Olika karaktärer


Stockholm New knyter samman Hammarby Sjöstad med Södermalm och tanken är också att de nya hyresgästerna ska präglas av kreativiteten på Söder.
– Vi tänker oss kreativa verksamheter i husen som alla kommer att få olika karaktärer. För Stockholm 03 är ledordet Art, vilket kommer att märkas i de allmänna ytorna i huset. Det blir mycket råa ytor; betong och tegel, berättar Billy Forsell.Paddla till jobbet


Stockholm 03 kommer att stå klar hösten 2016 och några månader senare även Stockholm Seaside - en kontorsfastighet vid vattenbrynet med uthyrningsbara ytor om 14 000 kvadratmeter och med våningsplan om 2 500 kvadratmeter. Dessa kommer att kunna delas av såväl vertikalt som horisontellt. Läget vid vattnet gör det möjligt att paddla kajak eller surfa till jobbet.
– Det är ett fantastiskt läge, man sitter endast några meter från vattnet och eftersom det är norrläge så möjliggör det för stora fönster ut mot vattnet.
"Det är ett fantastiskt läge, man sitter endast några meter från vattnet."

Bygga varumärke


På taket byggs flera terrasser som lämpar sig väl för till exempel personalrekreation eller representationsytor. Eller för att bara ta en kopp kaffe och njuta av utsikten. För Stockholm Seaside är temat Vatten och inspirationen är hämtad från platsen. Entrérummet blir ljust och rymligt, perfekt för varumärkesbyggande.
– Där kan företag hyra utrymmen om 150 kvadratmeter som kan användas till show rooms eller andra publika verksamheter, tipsar Billy Forsell.

Stockholm Seaside
Stramt och sparsmakat


Olika teman
Ledordet för Stockholm 03 är Art och för Stockholm Seaside är det Vatten. Den höga skrapan, Stockholm 01, får ledordet Reklam och Stockholm 04 Musik. De övriga huset kommer att ha teman som Mode/Fashion och Design.

Johan Brogren jobbar som arkitekt på Brunnberg & Forshed Arkitektkontor som har ritat båda kontorshusen.
– Jag tycker vi har hittat en bra balans mellan robusta, funktionella lösningar och genomarbetade, fina detaljlösningar. Vi har eftersträvat ett ganska stramt och sparsmakat formspråk med fokus på material och detaljer, berättar han.

Goda kommunikationer


Ett stort p-garage byggs under Stockholm New som ligger strategiskt till vad gäller kommunikationer, service och aktiviteter.
– Det är gångavstånd till tunnelbanestationerna i Gullmarsplan och Skanstull och Tvärbanan stannar i närheten. Eriksdalsbadet, Hammarbybacken och Hellasgården ligger inte långt bort och för den kulturintresserade finns Fryshuset, säger Billy Forsell.


Stockholm New
* Stockholm New omfattar totalt sju kontorshus om totalt 100 000 kvadratmeter kontorsyta.
* Stockholm New kommer att byggas i etapper, först ut är Stockholm 03 och Stockholm Seaside.
* Därefter följer Stockholm 01, Stockholm 02, Stockholm 04, Stockholm 05 och Stockholm 06.
* Kronjuvelen i det nya kontorsområdet blir det 30 våningar höga Stockholm 01.
* Målsättningen är att miljöcertifiera Stockholm New enligt miljöcertifieringssystemet Leed, nivå Guld.
* Stockholm New byggs i Hammarby sjöstad, fem minuters promenad från Södermalm, nära Söderstaden
.
Kommunikation: Tvärbana, t-bana, buss och nära trafiklederna.
* Inflyttning 2016/2017.


Stockholm 01
http://www.sthlmnew.com/


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Hälsoföretag från Sollentuna till Hagastaden Hälsoföretag från Sollentuna till Hagastaden Nacka stad tar form Nacka stad tar form Allt fler företag anlitar konsulter Allt fler företag anlitar konsulter Stabil kontorsmarknad i Stockholm Stabil kontorsmarknad i Stockholm Stor investeringspotential i Stockholm Stor investeringspotential i Stockholm Hyrorna i Stockholm city fortsätter att stiga Hyrorna i Stockholm city fortsätter att stiga