Lagerytor med stor potential i Arlöv

Partnertext

När Ica lämnar sina stora lagerutrymmen i Arlöv öppnas stora möjligheter upp för andra aktörer att verka i ett av Malmös bästa logistiklägen.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-03-10 | Utveckling

Dela på linkedIn


Vid årsskiftet samlokaliserar Ica sin verksamhet i Helsingborg och lämnar drygt 20 000 kvadratmeter kyllager med tillhörande kontor i Arlöv. Det ger en unik möjlighet för etablering vid ett av Malmös bästa logistiklägen.

– Så stora lokaler finns inte att få tag på i närheten av Malmö i dag. Vi har redan haft intressenter som har tittat på hela, halva eller delar av ytan, berättar Christian Berglund, fastighetschef på Tribona.
Artikelbild

Christian Berglund,
fastighetschef på Tribona.
Bild: Tribona}}


Takhöjd på åtta meter


Anläggningen i Arlöv har en totalyta på 52 000 kvadratmeter. Den stora fastigheten längs Västkustvägen i Burlövs kommun byggdes 1968 och har därefter byggs om och till vid flera tillfällen. Senast vid en renovering 1990. Byggnaden har en takhöjd på sex till åtta meter och består av lager med olika temperaturzoner. Hyresgäster i dag, förutom Ica, är Steens Åkeri, Preguard Security och Menigo Foodservice.

Förståelse för branschen


Menigo Foodservice flyttade in 1999 och hyr drygt 14 000 kvadratmeter lageryta.

– Vi har byggt om och anpassat lokalern så att de passar vår verksamhet perfekt. Kraven är ganska hårda när man sysslar med livsmedel, säger Jonas Rosvall, logistikchef på Menigo och tillägger att samarbetet med fastighetsägaren Tribona fungerar utmärkt.

– De är lyhörda och har en unik förståelse för branschen eftersom de enbart jobbar med lager och logistik.
Artikelbild

Nära till allt


Läget är optimalt för lager intill både E20 och E22, vilket gör att det går snabbt att ta sig över till Kastrup och Köpenhamn. Från Arlöv är det nära in till centrala Malmö och Norra Hamnen men även till Lund och övriga Skåne. Det går också smidigt att ta sig vidare mot både Göteborg och Stockholm.

– Vill man sitta intill motorvägen men ändå nära Malmö så är det här absolut bästa läget. Fastigheten har också utmärkt skyltläge mot Västkustvägen som ger snabb access ut till hamnen, säger Nicklas Schmidt, affärsutvecklare på Tribona.
Artikelbild

Nicklas Schmidt,
affärsutvecklare på Tribona.
Bild: Tribona


Anpassade lokaler


Han tror att främst matvaruleverantörer lockas av lokalerna eftersom lagret redan har kyla.
– Men läget gör lokalerna attraktiva för vilken logistikverksamhet som helst. Lokalerna anpassas till hyresgästen och kan delas beroende på behov och hur många portar man behöver. Det är högt i tak och det finns många lasthus.

Lediga kontor


"Hyrorna är betydligt lägre här än i centrala Malmö."
När Ica lämnar Arlöv blir det också kontorsytor lediga i byggnaden, varav Tribona själv lägger beslag på 760 kvadratmeter när man flyttar kontoret från Lund till Arlöv. Tribona har tio anställda och är det enda börsnoterade fastighetsbolaget i Norden med renodlad inriktning på lager- och logistikfastigheter. På kontorssidan återstår det cirka 2 000 kvadratmeter vakanta ytor i Arlöv.

– Vi vill sitta i en fastighet som vi själva äger och samtidigt visa att man kan få till ett attraktivt kontor även i ett logistikläge. Hyrorna är betydligt lägre här än i centrala Malmö och läget är lättillgängligt, säger Christian Berglund.
Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Stort behov av moderna logistiklokaler i Öresund Stort behov av moderna logistiklokaler i Öresund Hamnarna viktiga för Malmö Hamnarna viktiga för Malmö "De nya kontorsprojekten i Malmö lockar" "De nya kontorsprojekten i Malmö lockar"