Artiklar taggade som hållbarhet

Klyvaren växer ytterligare i Västra Hamnen

Vita Örns projekt Klyvaren i Västra Hamnen går in i nästa fas. Även nu står hållbarheten i fokus. – I den andra etappen höjer vi ribban ytterligare, säger Joakim Feldt, projektledare på Vita Örn.


Malmö blir grönare med Biodivercity

Med Biodivercity har Malmö blivit en grönare och mer hälsosam stad. 25 nya biotoper har byggts under det tvååriga projektet. Byggvesta var en av aktörerna. – Det är roligt att som företag driva på den gröna utvecklingen genom att fungera som försökskanin, säger Lisa Berglind, biträdande projektledare på företaget.


Sveriges grönaste polishus ligger i Rosengård

Polishuset i Rosengård i Malmö är Sveriges första miljöcertifierade polishus. – Det är ett sätt att visa att också polisen bryr sig om miljön, säger Göran Holmgren, biträdande närpolischef i Rosengård.


De jobbar för en bättre miljö på stadens tak

Att ha en bikupa på taket låter kanske som något udda. Faktum är att allt fler företag gör en insats för miljön genom att erbjuda dessa nyttodjur ett hem. Och det är företaget Bee Urban som gör det hela möjligt. – Vår vardag styrs av dessa små djur, säger Karolina Lisslö, företagets grundare.