Flyttar över vägen och storsatsar

Vindspelet Grafiska är ett av de första företagen som flyttar till nya Viared norra.

Bolaget, som redan i dag finns i Viared, tar steget över riksväg 40 och genomför i och med flytten en storsatsning.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-08-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Vindspelet Grafiska och Fastmax Holding samarbetar kring Vindspelets nya anläggning.
Bild: Arkcon Byggkonsulter


Biltema var först ut på Viared norra när man öppnade tidigare i år. Annars har Vindspelet kommit längst på området med sin nya anläggning som ska stå klar för inflyttning i mars.

– Det går enligt plan, eller till och med lite bättre. Golven skulle komma i morgon, men de kom redan i dag, skrattar Tommy Dise, vd för Vindspelet Grafiska, när Lokalnytt hälsar på i slutet av september.

Ägarna Jan Linusson och Peter Fäldt startade år 2002 Vindspelet, som i dag är ett fullserviceföretag inom grafisk produktion och trycksaksframställning.

Den nya byggnaden kommer att inrymma ett komplett grafiskt företag, prepress, tryckeri – och ett nytt bokbinderi.

– Det är den största anledningen till att vi flyttar. Vi vill få bättre kontroll över binderiet. I dag anlitar vi externa bokbinderier. Det är både miljö- och ekonomiska fördelar med att ha ett eget bokbinderi, säger Jan Linusson.
Artikelbild

Tommy Dise, Jan Linusson och Magnus Bengtsson.
Bild: Nicklas TollessonBokbinderiet kommer att drivas som ett eget bolag, under namnet Viareds bokbinderi AB.

Vindspelet äger fastigheten i Viared norra tillsammans med Fastmax Holding, som i och med det här genomför sin första nyproduktion. Fastmax ägs av Magnus Bengtsson och Krister Lundgren, som båda har en lång bakgrund inom Borås näringsliv och som på ­senare år har inlett en satsning på fastigheter.

– Krister kände herrarna bakom Vindspelet sedan tidigare och vi kom fram till en bra lösning, säger Magnus Bengtsson.

Fördelarna med det här läget är flera.

– Vi har ju suttit här i närheten i många år och det har fungerat bra. Det är fem minuter till centrala Borås och en halvtimme till Göteborg. Kommunikationerna hit blir perfekt. Nu får vi också ett perfekt skyltläge. Vad det innebär för oss vet vi inte riktigt än, men rimligtvis är det positivt, säger Jan Linusson.

Vindspelet har i dag cirka 1 600 kvadratmeter. I den nya byggnaden blir ytan i princip tredubblad – det nya bokbinderiet upptar cirka 1 500 kvadratmeter.

Sammanlagt omfattar byggnaden cirka 6 500 kvadrat­meter, varav 800 kvadratmeter fortfarande är ­lediga.

– Vi bygger ett kontorsplan om 800 kvadratmeter. Vi för diskussioner med en intressent och hoppas ­kunna skriva kontrakt inom kort. Det är ett bra läge i ett nytt och intressant område, säger Magnus Bengtsson.

Sök lediga lokaler i Borås!


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration