Nytt liv i Rydaterminalen i Borås

Vid årsskiftet lämnade Ericsson den stora Rydaterminalen på Almenäsvägeni Borås.
Nu fylls fastigheten med nytt liv – Speed Logistics har flyttat in på över 30 000 kvadratmeter.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-08-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Speed Logistics behövde snabbt utöka sina lokaler - veckan efter flyttade de in i Rydaterminalen.
Bild: Sveareal


Rydaterminalen byggdes 1963 för Borås Wäfveri. Några år in på 2000-talet flyttade Ericsson in och uppgraderade successivt fastigheten. Ericsson lämnade lokalen vid årsskiftet och Sveareal har nu – i två steg – skrivit kontrakt med Speed Logistics.

I början av september skrevs ett hyresavtal om 14 000 kvadratmeter och knappt en månad senare ut­ökades ytorna med 17 500 kvadratmeter.

– Vi var i behov av att snabbt kunna öka våra logistiklokaler i Borås och är mycket glada över att Sveareal så snabbt kunde möta upp våra önskemål gällande läge och yta. Vi ser fram emot att utveckla vårt samarbete med vår nya hyresvärd, säger Pontus Björkman, head of logistics på Speed Logistics.

Det är ofta snabba puckar som gäller inom tredjepartslogistik – så alltså också i det här fallet.

– Vi skrev kontrakt veckan innan Speed Logistics flyttade in, berättar Johannes Öhrvik, förvaltningschef för Sveareal i Borås.

Fastigheten omfattar nästan 40 000 kvadratmeter. Övervägande delen är lager men det finns också cirka 5 000 kvadratmeter kontor.
"Att det blir liv och rörelse betyder en hel del för fastigheten och området"
– Det känns bra att vi nu har hyrt ut en så stor del av fastigheten. Att det blir liv och rörelse betyder en hel del för fastigheten och området. Vi har gott hopp om att också kunna hyra ut resterande delar, säger Johannes Öhrvik.

Sveareal har också inlett uthyrningsarbetet för fastig­heten som Aditro hyr i Viared. Aditro flyttar i april till en nyproduktion – som NREP uppför – i Viared Västra.

Aditrofastigheten, uppförd 1986, omfattar 33 000 kvadratmeter.

– Vi har inte några klara kontrakt där, men vi för diskussioner med flera intressenter. Fastigheten har ett ypperligt läge och jag är övertygad om att vi kommer att skriva kontrakt med någon eller några hyresgäster under hösten, säger Johannes Öhrvik.

Sök lediga lokaler i Borås!


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration