Johanneberg Science Park - ny mötesplats för samhällsbyggare i Göteborg

Bygget av den nya huvudbyggnaden i Johanneberg Science Park i Göteborg är nu officiellt invigt. – Det här blir en ny ikonbyggnad. Alla känner till Kuggen på Lindholmen, vi hoppas på en liknande utveckling här, säger Chalmers rektor Karin Markides

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-09-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

När den officiella invigningen ägde rum i slutet av mars – genom att kommunalrådet Anneli Hulthén (S), Johanneberg Science Parks vd Mats Bergh och Chalmers rektor Karin Markides gjorde sina fotavtryck på en cementplatta – hade själva byggnationen redan varit igång ett tag. De två kontorshusen, som sammanlagt ska omfatta 8 200 kvadratmeter, ska stå klara för inflyttning sommaren 2015.

HSB hyr de två översta våningsplanen i båda byggnaderna.
Artikelbild

Det handlar om en mötesplats där aktörer inom samhällsbyggnad ska mötas.

– Den här delen av Chalmersområdet präglas av samhällsbyggnad, alla som på något sätt utvecklar staden eller samhället hör hemma här, säger Karin Markides.

Vad som kommer att finnas i huset och hur det ska användas är till stora delar inte klart.

– Vi formar det här tillsammans. Det vi vet är att det kommer att bli annorlunda och jättebra, skrattade Mats Bergh, vd för Johanneberg Science Park, i samband med invigningen.

Men en stor del av ytorna kommer att bestå av en så kallad open arena, där människor från akademin, ­staden och näringslivet arbetar tillsammans.

Mötesplatsen är ett centralt tema i den nya byggnaden.

– I princip löser man en dagbiljett för att hyra en arbetsplats. Tanken är att det ska vara ett myller av människor här, säger Sven-Erik Adolfsson, vd för bygg­herren Chalmersfastigheter.

Skanska är byggentreprenör och White står för arkitekturen för fastigheten som ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

– Vi har satt upp väldigt tuffa hållbarhetskrav, det här huset kommer att bli ett av de mest energieffektiva i landet, säger Sven-Erik Adolfsson.

Hitta lediga lokaler i Johanneberg!


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Första hyresgästen klar i Svarta Diamanten i Högsbo Första hyresgästen klar i Svarta Diamanten i Högsbo "Inget tyder på att hyrestrenden i Göteborg kommer att brytas" "Inget tyder på att hyrestrenden i Göteborg kommer att brytas" "Tre procents årlig hyreshöjning i Göteborgs innerstad" "Tre procents årlig hyreshöjning i Göteborgs innerstad" "Högsbo-Sisjön är ett väldigt lättillgängligt område" "Högsbo-Sisjön är ett väldigt lättillgängligt område" Populärt att köpa sin lokal Populärt att köpa sin lokal De som förutspår den omritade kartan blir vinnare De som förutspår den omritade kartan blir vinnare