Sankt Eriksgatan 117

Kontor, 840 m2, Stockholm, Hagastaden

Centralt och högt belägen kontorslokal för det moderna företaget, med egen terrass i Hagastaden.
En generös, öppen och välkomnande kontorslokal högst upp i huset som erbjuder flexibla och funktionella ytor och en fantastisk utsikt över Hagastadens trevliga kvarter.

Omgivning

Omgivning/natur

Fastigheten är belägen mitt i stadspulsen i det spännande mötet mellan anrika Vasastaden och den nya stadsdelen Hagastaden, vilket skapar en dynamisk och urban miljö som är full av energi. Platsen har genomgått en spännande utveckling de senaste åren och ett stort antal bostäder har byggts i närområdet. Fullt utbyggd ska stadsdelen innehålla hela 6 000 nya bostäder och 50 000 arbetsplatser. Strax intill fastigheten etableras den nya Norra Stationsparken – en av Stockholms största parksatsningar. En grön oas med ett modernt parktorg där det finns plats för torghandel, marknader och andra mindre evenemang. Parken beräknas vara färdig under 2024.

Hagastaden är redan idag välkänt för det goda innovationsklimatet och är en del i Stockholmsregionens starka life science-kluster, med en spännande kombination av såväl globala företag som innovativa start-ups, sjukvårdsaktörer såsom Karolinska universitetssjukhuset och Karolinska universitetet. Inom gångavstånd har man även både KTH och Stockholms universitet. Den starka närvaron av verksamheter kopplade till life science har även resulterat i att många bolag inom tech-branschen valt att etablera sig i stadsdelen.

TRÄNING & HÄLSA
Hagaparken och Brunnsviken med sina vackra och inbjudande omgivningar och promenadstråk ligger i direkt närhet till Hagstaden. En kort promenad tar dig även till natursköna Karlbergs slott. I området även ett flertal moderna träningsanläggningar såsom SATS, Friskis & Svettis, Nordic Wellness, CrossFit Nordic m.fl.

Närservice

I kvarteret återfinns allt du behöver ur servicesynpunkt och ett spännande utbud av mat och dryck. Nyligen slogs portarna upp till restaurang Rummel, belägen i en spektakulär byggnad i trä, som fått ett mycket fint mottagande. Strax intill öppnar även Restaurang ART och Din-Din Club under våren 2024. I huset finns en uppskattad lunchrestaurang. Tillsammans med områdets alla övriga caféer, restauranger och barer har du tillgång till ett brett utbud oavsett om du är ute efter frukost, lunch eller middag.

Vill man handla mat, dryck eller andra nödvändigheter på lunchen eller på väg till/från jobbet finns Coop, Hemköp, Systembolaget och apotek i närområdet. Vid Odenplan finns även ett brett utbud av butiker och service. I Hagastaden finns flera bra hotell som även erbjuder konferensmöjligheter för stora sällskap Elite Palace Hotel samt Blique by Nobis och Elite Hotel Carolina Tower. För den konstintresserade finns mycket att upptäcka i det närliggande Stockholm Gallery District, där några av Sveriges främsta gallerier återfinns.

Kommunikationer


Detta är en plats med utmärkta kommunikationer. Närmsta stationen för Citybanan är belägen endast 300 meter från fastigheten. Odenplans respektive St Eriksplans tunnelbanestationer nås med cirka fem minuters promenad. Ett flertal bussar samt flygbussar trafikerar området. För bilburna är läget smidigt med närhet till E4, E18, E20 och Norra Länken. Under 2028 utökas kommunikationerna ytterligare då en ny tunnelbanestation på gröna linjen öppnas i Hagastaden, som en del i utbyggnaden mellan Odenplan och Arenastaden.

Övrigt


Fastighetsbeteckning

Härden 16

Byggår

1930

Våningsplan

10 av 10

Planlösning

Lokalen har en öppen planlösning med generöst ljusinsläpp, vilket skapar en ljus och luftig atmosfär. De gemensamma ytorna är rymliga och erbjuder möjligheter för både gemensamma aktiviteter och individuellt arbete. Dessutom finns det separata mötes- och arbetsrum för privat och effektivt arbete. Rummen är avgränsade av eleganta glaspartier, vilket skapar en modern och öppen känsla. Lokalen har också förmånen av en privat terrass.


Hiss

JaKontakta Annonsör

Anneli Aspe
073-916 10 80
anneli.aspe@humlegarden.se


Utvalda lokaler från Humlegården Fastigheter AB i Hagastaden

Liknande lediga lokaler i Hagastaden