Artiklar taggade som arbetsliv

När tror du att du kommer gå i pension?

I vilken ålder tror de flesta att de kommer vara när de går i pension, och i vilka delar av landet tror invånarna att de kommer att gå i pension tidigt?

Träning på arbetstid ökar produktiviteten

Att få ägna arbetstid åt fysisk aktivitet kan leda till ökad produktivitet. Det visar en studie genomförd av forskare vid Stockholms universitet och Karolinska Institutet.

Så blir du lyckligare på jobbet

Startup Collective har låtit unga entreprenörer peka ut enkla vanor som gör dem lyckligare på jobbet. Här är de elva punkter de kom fram till.

Hur viktigt är status på jobbet?

Hur många svenskar tycker att de har ett jobb med hög status, och för hur många är det viktigt att ha det?

Så många svenskar har sitt drömjobb

Hur många svenskar har sitt drömjobb, och vad är det som gör ett jobb till en dröm? Manpower har undersökt svenskarnas syn på drömjobbet.

Så kul har vi på jobbet

I genomsnitt skrattar vi 5,1 gånger per dag när vi är på jobbet. De som skrattar mest är cheferna och det som roar är exempelvis internskämt eller saker som inte fungerar. Det visar en undersökning utförd av Novus.

Smart – om den används rätt

Allt fler ägnar sig åt jobbärenden på kvällar och helger. Den nya tekniken suddar ut gränserna mellan arbetstid och fritid.Arbetslivet är numera mer flexibelt – vilket också kan kännas som en belastning. Smartphonestress är ett nytt fenomen som vi lär höra en del om framöver.