Artiklar taggade som aktivitetsbaserade kontor

Smart och klart – för flexibla företag

Att flytta kan vara både tidskrävande och dyrt. De problemen slipper du med Vasakronans Smart och klart-koncept. – Du kan flytta in omgående i ett fullt utrustat kontor. Till och med korkskruven ingår, säger Jesper Swedenborg, uthyrningschef på Vasakronan.

I Helsingborgs Mindpark växer företagen

Mindpark är länken mellan universitetet och arbetslivet. Det är här idéer skapas och där de små växer och blir stora. – Här finns allt från regionkontor till frilansare som behöver en lokal, säger Sanna Kahlström, vd för Mindpark.

Hälsoföretag från Sollentuna till Hagastaden

Efter nästan 25 år i Sollentuna flyttar det globala hälso- och sjukvårdsföretaget MSD till fastigheten Blästern på Gävlegatan i Hagastaden.

Kontor med människan i centrum

Aktivitetsbaserade kontor i all ära. Men olika företag har olika behov. En behovsanalys tidigt i processen med samtliga anställda kan vara lösningen. – Det är viktigt att låta alla komma till tals utan att det blir en önskelista, säger Annicka Dickson, arbetsplatsstrateg på Senab Interior.

Med spårvagn under kontoret i Mölndal

Ett runt kontorshus, 88 meter i diameter – med en spårvagnsvändplats i bottenplanet. SCA:s nya kontorshus i Mölndals innerstad blir verkligen spektakulärt. – Det var flera faktorer som gjorde att vi valde det här alternativet, bland annat kommunikationsläget och exponeringsmöjligheterna. Vi är en av Göteborgs största privata arbetsgivare och vill bli mer synliga, säger Tunde Fenander, kommunikationschef för SCA i Norden.

Öresund: Viktigt att möta produktion av kontor mot efterfrågan

Någon större förändring av hyresmarknaden är inte att vänta den närmaste tiden, enligt Mikael Strand på Midroc. – Det viktiga är att vi möter nyproduktionen av kontor mot konkret efterfrågan för att inte tillskottet ska påverka marknadshyrorna.

Cenito Software i Malmö utvecklar arbetsplatsen efter verksamheten

När företag växer är risken stor att även lokalbehoven förändras. Så var det för Cenito Software som nu bygger om sitt kontor på Södra Tullgatan i Malmö. – Det är lätt att fastna i det gamla, men ska företaget utvecklas måste även arbetsplatsen göra det, säger Anna Bohm, grafisk formgivare på Cenito Software.

"Speciella" lokaler på tapeten i Stockholm

Moderna, öppna ytor med gott inomhusklimat är något som efterfrågas av företag i dag, säger Cecilia Carlstedt på Nordier. Men även lokaler som har något speciellt. – Till exempel lokaler med industrikänsla, säger hon.

Utvecklingsområden populära i Stockholmsregionen

Uthyrningen går bra i nya områden som Stadshagen/Hornsberg och Arenastaden. Något som kan komma att generera mer yta att bygga på i områdena, enligt Jan Tärnell, värderingschef på NAI Svefa som här ger sig syn på lokalhyresmarknaden i Stockholm.

"Hagastaden väcker stort intresse"

Stigande hyror i city gör att många ser sig om efter andra centrala lägen i Stockholm. Eller väljer förorter som Solna och Sundbyberg. Det menar David Lundkvist på Tenant & Partner som här ger sin syn på lokalhyresmarknaden i Stockholm.

Bisnode flyttar till Tennet i Gullbergsvass

Bisnode – som levererar beslutsstöd, huvudsakligen inom kredit-, marknads- och affärsinformation – samlokaliserar sin verksamhet till 1 500 kvadratmeter i kontorsfastigheten Tennet på Kilsgatan i Gullbergsvass.

Svenskarna trivs inte bäst i öppna landskap

Allt fler jobbar i öppna kontorslandskap. Men om svenskarna själva får bestämma, gör de helst inte det. Enligt en ny undersökning vill 52 procent helst ha eget rum på jobbet.

Arcona har Sveriges snyggaste kontor

Arconas kontor, som delas med Exengo, är landets snyggaste. Det står klart sedan juryn i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor sagt sitt. Priset delades ut på Grand Hotel i Stockholm i samband med Fastighetsmarknadsdagen.

Företagsflytt driver upp hyresutvecklingen i Stockholm city

När många företag väljer att flytta till förorterna ges möjligheten att utveckla och modernisera lokalerna i Stockholms city. – Detta driver upp hyresutvecklingen i de attraktivaste, centrala delarna, analyserar Jesper Trotzig på Tenant & Partner.

Ljus utveckling – men risker i det längre perspektivet

Marknaderna i Linköping och Norrköping är stabila och mycket talar för att den ljusa utvecklingen fortsätter. Men P-O Skoog på Forum Fastighetsekonomi ser också orosmoln på hyresmarknadshimlen.

Stor efterfrågan på kontorslokaler i Stockholms innerstad

Jan Tärnell, affärsområdeschef, värdering på NAI Svefa, konstaterar att Stockholms hyresmarknad är stabil med en hög efterfrågan på kontorslokaler, i synnerhet i innerstaden.

Nyproducerade lokaler utanför Göteborgs CBD lockar

Hyresmarknaden är mycket stark i Göteborg just nu. Vad leder detta till? Vilka är framtidens områden? Marcus Gyllestål, fastighetsanalytiker på NAI Svefa ger här sin bild av Göteborgs hyresmarknad, och presenterar aktuella marknadshyror och vakansgrader (andel lediga lokaler)

Större hyresskillnader mellan nya och omoderna lokaler i Östergötland

Johan Hoff, värderare och analytiker på NAI Svefa, ser stigande hyror till följd av nyproduktion i både Norrköping och Linköping. Här ger han sin syn på marknaden och presenterar aktuella hyresnivåer och vakansgrader (andelen lediga lokaler) i regionen.

Avvaktande lokalhyresmarknad i Öresundsregionen

Thomas Green, fastighetsvärderare på NAI Svefa, tror att marknaden för lokaler fortsätter vara avvaktande.