Biltema och Aditro först i de nya Viared-områdena

Företagsområdet Viared växer. Nästa år öppnar Biltema på norra Viared och logistikföretaget Aditro blir först på det stora området Viared västra.

Skriven av Nicklas Tollesson 2013-10-13 | Hyresanalys

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

FÖRST I VÄST. Viared västra kommer fullt utbyggt att omfatta hela 900 000 kvadratmeter. Först ut i området blir Aditro Logistics, som hyr sin 40 000 kvadratmeter stora anläggning av NREP.
Bild: MBC/Charmilla


Intresset för att etablera företag i de nya Viared-områdena är mycket stort.

Hans Nyhlén, näringslivsutvecklare på Borås stad, berättar att det minsta området, Viared norra, är så gott som fullt.

– Det är sex tomter på området som omfattar drygt 100 000 kvadratmeter. Biltema tar en av tomterna, sedan är ytterligare fyra bokade. Försäljningarna av de tomterna kommer att genomföras ganska snart. När det gäller den sista tomten så tittar vi på olika skisser som de intresserade företagen har inkommit med. Vi har sammanlagt 27 företag i kö till det norra området, så i princip är det redan så gott som fullt.

Biltema planerar att öppna på våren eller sommaren 2014.

Blir det mer handel i området?

– Nej, det verkar inte så. Jag kan inte gå ut med vilka de andra företagen är, men det är framför allt grossistföretag kan man säga.

Nyligen blev det klart att Aditro Logistics, som arbetar med tredjepartslogistik, blir först ut på det största området, Viared västra, som fullt utbyggt kommer att sträcka sig hela vägen till rastplatsen Boråstorpet.

40 000 kvadratmeter


NREP – Nordic Real Estate Partners – kommer att äga fastigheten och hyra ut den till Aditro på ett långt kontrakt.

Byggnaden kommer att omfatta hela 40 000 kvadratmeter, främst höglager men också med vissa kontors­ytor, och den ska stå klar för inflyttning under tredje kvartalet 2014.

– Aditro Logistics är i ett mycket intressant och expansivt läge där vi under en tid har arbetat med att etablera ett nytt logistikcenter i Västsverige där vi kan växa vidare med befintliga och nya kunder. Nu uppför vi tillsammans med NREP en effektiv byggnad i ett attraktivt område som stödjer vår och våra kunders utveckling, säger Matthias Kettelhoit, CEO på Aditro Logistics.

Fastighetsägaren NREP är ett fastighetsfondbolag som främst är inriktat på logistik- och handelsfastig­heter.

– Vår långa erfarenhet av fastighetsutveckling inom logistik gör att vi kan vi uppföra en högkvalitativ byggnad kostnads- och tidseffektivt. På så sätt lyckades vi möta Aditro Logistics i ett avtal som båda parter är nöjda med, säger Rickard S Dahlberg, partner på NREP.

Bra skyltlägen


Fullt utbyggt kommer Viared västra att omfatta cirka 900 000 kvadratmeter, varav en dryg tredjedel i den första etappen.

– I första läget färdigställer vi tolv tomter, varav tre med skyltläge mot riksväg 40. Vi har slagit ihop två av de bakre tomterna för Aditrobyggnaden, berättar Hans Nyhlén.

– Vi har sammanlagt 40 intressenter till de kvar­varande tomterna i etapp 1 så det ser bra ut. Det är dock väldigt mycket berg som behöver sprängas och malas på skylttomterna så det kommer att dröja längre med de tomterna.

Längre fram i planeringen ligger också Viared östra, omfattande cirka 400 000 kvadratmeter. Området påverkas bland annat av byggnationen av väg 27 och Göta­landsbanans framtida sträckning.

Sök lokaler i Borås


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration