"Det är tillväxt i Helsingborg, staden växer och förändras"

Linda Semborg, uthyrningsansvarig på Balder, svarar på fyra frågor om Helsingborg ur sitt perspektiv.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-04-02 | Hyresanalys

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Helsingborg
Bild: Henrik Ekberg


Hur skulle du beskriva utvecklingen av lokal­hyresmarknaden i Helsingborg?

– Jag ser en fortsatt positiv utveckling av lokalhyresmarknaden i Helsingborg. Väla centrum och Berga industriområde expanderar snabbt, det lockar både nya företag och invånare till staden. Staden har en god infrastruktur som gör att avstånden minskar i ett växande Helsingborg. Restauranger fortsätter också att etablera sig, vilket är positivt för vår attraktiva stadskärna.

Hur ser efterfrågan ut på lokaler i Helsingborg?

– Helsingborg kännetecknas av en stor bredd av företag inom många olika branscher med små och medelstora företag. Gemensamt är att attraktiva, moderna och lättillgängliga lokaler efterfrågas, men att objektet ska vara anpassat för företagets verksamhet.

Vilka är de största fördelarna med att etablera sig i Helsingborg?

– Fördelen är definitivt vårt geografiska läge, närheten och lättheten att ta sig till hela Öresundsregionen och även till Göteborg. Det är tillväxt i Helsingborg, staden växer och förändras. Helsingborg är i sin framfart och det kommer att hända mycket med staden. Framförallt H+ kommer att vara en stor positiv förändring, genom att öka samspelet mellan norr och söder. När segregationen minskar kommer staden att kunna göra stora vinster genom samspelet.

Hur ser du på Balders roll i Helsingborg?

– Balder växer snabbt i hela Sverige och jag ser att förutsättningarna finns för att även göra det i Helsingborg. I Öresundsregionen har det redan hänt mycket då Balder förvärvade Bovistas fastigheter i slutet på 2012. Vi har en trygg bas att luta oss mot, med både kapital och stor kunskap i företaget. Jag ser positivt på att privata fastighetsbolag som Balder tar sitt ansvar för förvaltningen av fastigheter i Helsingborg och satsar långsiktigt på både sina kunder och sina fastigheter. När fastighetsbolag ser både mjuka och hårda värden i förvaltning får man ett rejält försprång i förtroendet och även i avkastningen.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration