Röster om Stockholm Norr: "Norr har alltid varit den starkare sidan"

Två fastighetsägare om hyresmarknaden i Stockholm Norr

Skriven av Henrik Ekberg 2014-02-15 | Hyresanalys

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Anders Hägglund, fastighetschef Brostaden


Hur ser du på hyresutvecklingen och kontorsutbudet i Stockholm Norr?
Artikelbild

Stockholm Norr


– Stockholm Norr är en stor marknad, därför är det svårt att ge ett generellt svar, men för kontor med bra kommunikationer och service har hyrorna legat stabilt med någon uppgång.

Vilka är de största fördelarna med att etablera sig i Stockholm Norr?

– Det finns många anledningar. För att nämna några så är kommunikationen viktig för internationella före­tag och därmed närheten till Arlanda. Generellt så är det just bra och enkla kommunikationer som är viktiga. Det finns flera kluster, till exempel i Kista med IT-branschen som ger stora fördelar för IT-företagen att etablera sig i detta område. Flera av våra kunder i norra Stockholm bor även på norra sidan vilket gör det lättare att ta sig till och från sitt arbete.

Vilka är de viktigaste frågorna för en fortsatt positiv utveckling i Stockholm Norr?

– Ökade arbetstillfällen, fler inom tjänstesektorn kommer att leda till en mer positiv utveckling i norra Stockholm. Förbifarten ger inte bara Stockholm Norr utan hela Stockholm en positiv utveckling. Att alla kommuner fortsätter att driva på utvecklingen av nya och befintliga områden. Som vanligt är även bostäder en faktor för fortsatt utveckling.

Hur ser du på Brostadens roll i Stockholm Norr?

– Vi har som alla andra fastighetsägare, kommuner och företag en stor och viktig roll att tillsammans påverka samt utveckla de områden i norra Stockholm där vi finns etablerade i.


Lars Ellsäter, vd Ferax


Hur ser du på hyresutvecklingen och kontorsutbudet i Stockholm Norr?

– Stockholm Norr har alltid varit den starkare sidan avseende efterfrågan på lokaler, närheten till Arlanda spelar självklart sin roll. Utbudet är dock utsatt för hård konkurrens när områden som Arenastaden, Solna Business park, Solna Strand, Kista med flera hela tiden växer.

Vilka är de största fördelarna med att etablera sig i Stockholm Norr?

– Styrkan ligger ofta i att finnas där även andra föredrar att etablera sig, närheten till Arlanda och ofta finner du fina lokaler till bra hyresvillkor (detta beroende på den hårda konkurrensen).

Vilka är de viktigaste frågorna för en fortsatt positiv utveckling i Stockholm Norr?

– Alla lägen med något "sämre" kommunikationslösning bör göra som Infracity som arrangerat direktbussar morgon och kväll mellan Stockholm Central och Infracity.

Hur ser du på Ferax roll i Stockholm Norr?

– Jag har sedan många år haft förmånen att arbeta med ett större utbud av lokaler på flera delar av marknadsområdet, Kista/Solna/Ulvsunda och Infracity när det gäller kontor samt ett flertal uppdrag för större lager­ytor som till exempel Corems fina fastighet i Bredden på Bergkällavägen 26.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration