"Efterfrågan på lokaler är stor"

Kristina Borgström, uthyrare, Kungsleden svarar på frågor om hyresutvecklingen i Lund.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-01-01 | Hyresanalys

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Kristina Bergström
Bild: KungsledenHur ser du på hyresutvecklingen i Lund?


– Efterfrågan på lokaler är stor och även efterfrågan på mark för byggnation av nya lokaler. Men det finns inte mycket mark tillgänglig. Detta kommer säkerligen att driva fram ­högre hyresnivåer i Lund framöver.

Vilka är de viktigaste frågorna för en positiv utveckling i Lund?


– Det händer mycket i Lund. Vi har forskningsanläggningarna ESS och Max IV som kommer att påverka Lund starkt framöver och ge många arbetstillfällen. Men bostadsmarknaden är svår i Lund i dag, så man måste se till att bygga fler bostäder för att kunna ta emot inflyttande.

Vilka är de främsta fördelarna med att etablera sig i Lund?


– Närheten till universitetet och tillgången till innovativa företag. Placeringen rent fysiskt i Öresundsregionen är bra, man reser snabbt till Malmö, Helsingborg och Köpenhamn.

Hur ser du på Kungsledens roll i Lund?


– Vi ser positivt på Lund och vill gärna växa ytterligare i staden. Vi är glada över vårt senaste förvärv, den kommersiella delen av Sparta som ligger på ett väldigt attraktivt område. Här ser vi stor utvecklingspotential och har ambitioner att bygga ytterligare cirka 13 000 kvadratmeter kontor och cirka 3 000 kvadratmeter handel samt även ett bostadshus på cirka 5 000 kvadratmeter om allt går vår väg.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration