Så kan du göra klart inför semestern

Snart är det semester och många känner sig stressade kring allt som ska hinnas med. Här får du åtta tips för att undvika "inför semester"-stressen!

Skriven av Redaktionen 2018-05-30 | Tips

Dela på linkedIn

Artikelbild

Listan kommer från Keycoaching.com och är sammanställd av Kerstin Wångstedt.

1. Sätt rimliga och realistiska mål för vad du vill ha klart. Prioritera. Vad bidrar till dina mål? Vad kan du helt enkelt skippa? Gör det möjligt att lyckas.

2. Passa på att rensa och strukturera upp. Få rent på skrivbordet. Rensa i mailen och i datorn. Strukturera upp så att det blir lätt att hitta. Samma struktur oavsett format brukar vara fungerande.

3. Ta itu med surdegar. Finns det saker som kan delegeras, delas in i mindre bitar eller helt enkelt bara ta tag i? Tänk vad skönt att slippa komma tillbaka till surdegarna!

4. Försök att dra ner på tempot innan semestern. Undvik att gå in i semestern med en hög stressnivå. Tillåt din hjärna att gå ner i varv.

5. Informera kollegor, kunder och andra när du är ledig, om de kan nå dig eller vem de kan nå i stället under ledigheten. Kom ihåg att prata in meddelande och lägg in mailsvar. Förekom och slipp bli störd i onödan.

6. Sätt mål och planera för hösten. Gör det lätt att starta genom att ha förberett de stora dragen. Vad vill du ha mer av och vad vill du ha mindre av? Skriv upp saker du skall göra efter semestern så du slipper att ha det i huvudet.

7. Var nöjd med det du åstadkommit. Ge dig själv en klapp på axeln och uppmärksamma mer det du gjort än det du inte gjort.

8. Har du gått på ledighet? Släpp så mycket du kan och var rikta uppmärksamheten på där du är. Var här och nu.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration