Gör din egen snaps till midsommar

För många är snaps ett klassiskt tillbehör under midsommarhelgen. Det är enkelt att krydda sin egen snaps och finns ett oändligt antal variationer. Inspireras av dessa recept!

Skriven av Erika Johansson 2017-06-21 | Tips

Dela på linkedIn

Artikelbild

Det bästa är att utgå från okryddat brännvin när du smaksätter din snaps.

Citronmeliss- och dragonsnaps

Ingredienser:
2 kvistar fransk dragon
2 kvistar citronmeliss
1 sockerbit
70 cl vodka

Blanda samtliga ingredienser i en flaska och låt dra i fyra dygn. Sila och kyl snapsen innan servering.

Björnbärssnaps med mynta

Ingredienser:
2 dl björnbär
1 stjälk färsk pepparmynta
2 stjälkar färsk mynta
50 cl vodka

Blanda samtliga ingredienser i en flaska. Låt stå i tre dagar och skaka om flaskan dagligen. Sila och servera snapsen kyld.

Pomeranssnaps med kanel

Ingredienser:
1 kanelstång
Skal från 2 pomeranser
1 msk korianderfrö
2 hackade mandlar
70 cl vodka

Blanda samtliga ingredienser och låt snapsen med fördel stå en vecka. Skaka om flaskan dagligen. Sila och kyl snapsen innan servering.

Apelsin- och fänkålssnaps

Ingredienser:
Skalet från 1/2 apelsin
1/2 vaniljstång
1 msk fänkålsfrön
35 cl vodka

Skölj apelsinen och skär en tunn spiral av skalet, förslagsvis med en potatisskalare. Klyv vaniljstången. Lägg alla ingredienserna i en flaska. Låt stå i rumstemperatur 1-2 dagar. Sila och servera snapsen kyld.

Flädersnaps med äpple

Ingredienser:
Skalet från 1 lime
1 rött oskalat äpple

30 cl Hallands fläder
40 cl vodka

Riv det yttersta skalet från en lime och skiva äpplet i stänger. Blanda alla ingredienser i en flaska och låt stå i kylskåp i ett dygn. Sila och kyl snapsen innan servering.

Beska droppar

Ingredienser:
2 kvistar färsk malört eller 2 tsk torkad
70 cl vodka
5 cl torr sherry

Blanda samtliga ingredienser i en flaska och låt stå i 3-4 dygn. Sila genom ett kaffefilter och servera snapsen kyld.


Källa: allers.se
Ica.se


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration