Så behåller du koncentrationen

Har du högljudda kollegor eller grannar som ständigt renoverar? Ibland kan det vara svårt att fokusera på arbetsuppgifterna när miljön är högljudd. Det finns en klar koppling mellan störande ljud och stress – så här gör du för att behålla koncentrationen.

Skriven av Erika Johansson 2017-05-17 | Tips

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Öronproppar och hörlurar som stänger ute ljud

Det finns olika typer av öronproppar som på ett billigt sätt hjälper dig behålla koncentrationen. Hörlurar som stänger ute ljud, så kallad noise-cancelling, är en bra investering för dig som bekvämt vill stänga ute störande ljud och kanske samtidigt lyssna på din senaste spellista.

Lyssna på musik

Om du kan koncentrera dig när du lyssnar på musik är detta en bra teknik som överröstar störande bakgrundsljud. Musik utan sångtext är ett bra alternativ för att behålla koncentrationen.

Identifiera ljudet

Genom att kartlägga ljudnivån kan du planera dina arbetsuppgifter och undvika koncentrationskrävande uppgifter under den högljudda tiden på dygnet. Om möjligt – byt miljö, exempelvis ett café eller bibliotek.

Ta en paus

En kort paus hjälper dig återfå koncentrationen. Sträck på dig och andas djupt eller ta en promenad.

Lyft problemet

Om de störande ljuden fortsätter och du inte har möjlighet att stänga ute dem - ta upp problemet med de inblandade, kanske är det fler som upplever problemen.

Hunger och törst

Hunger och törst gör oss extra känsliga mot yttre stimuli som störande ljud. En hög blodsockernivå hjälper dig behålla koncentrationen!


Källa: wikihow.com


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration