Tipsen som främjar teamwork

Oavsett yrke och befattning kommer vi alltid att behöva samarbeta med andra. Utan en samlad arbetsgrupp kan företagets utveckling bli lidande - nå målen tillsammans med teamwork!

Skriven av Erika Johansson 2017-05-17 | Tips

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Diskutera tillsammans i gruppen

Det finns en risk att alla i arbetsgruppen inte är villiga att arbeta som ett team. Därför är det viktigt att diskutera fördelarna och bemöta oroligheterna.

En metod kan vara att skriva ner sina tankar på lappar och sedan diskutera tillsammans i gruppen. Exempelvis kan någon vara orolig över att hens individuella idé kommer bli överkörd av gruppens – men ett team kan istället lyfta idén och göra den ännu bättre.

Gruppdynamik

En bra balanserad grupp driver arbetet framåt. Det finns en rad olika personligheter i en grupp som är passande för olika roller.

- Den bidragande kollegan i gruppen tenderar att fokusera på specifika direkta uppgifter.
- Den medarbetande kollegan fokuserar på gruppen och projektet som helhet.
- Den kommunikativa kollegan försöker upprätthålla en positiv och konstruktiv dialog i teamet.
- Den utmanande kollegan lyfter fram svårigheter för att driva arbetsgruppen att prestera bättre.

Ledarskap

Det finns några olika typer av ledarskapsstilar och studier har visat att några är effektiva. En av ledarstilarna går ut på att ledaren skapar en vision och uppmanar medarbetarna att tänka utanför boxen. En annan effektiv ledarstil uppmanar medarbetarna till självledarskap som bestämmer riktningen på teamet.

Källa: wikihow.comDela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration