Sex knep mot dålig andedräkt

Dålig andedräkt är något alla stött på, och något alla vill undvika. Här är sex knep för att undvika dålig andedräkt.

Skriven av Johanna Eineryd 2016-10-12 | Tips

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Undvik rökning och snus
Det ökar risken för tandköttsbesvär och munntorrhet, vilket leder till sämre andedräkt.

Ät nyttigt
Mjölkprodukter, kött och fisk ger sämre andedräkt än andra livsmedel. Även söta drycker kan försämra andedräkten då det ökar tillväxten av plack.

Ta hjälp av kryddhyllan
Kryddor och örter som motverkar dålig andedräkt är bland annat persilja, färsk koriander, dragon och kummin. Även kardemumma är bra för andedräkten då den kryddan motverkar bakterier i munnen vilket ger dålig andedräkt.
Artikelbild


Borsta tänderna…
...gärna efter varje måltid, eller på annat sätt gör rent munnen. Munskölj och tuggummi är utmärkta verktyg för att göra rent munnen och få bort bakterier som luktar illa. Även att använda tandtråd och tandpetare är bra för att göra rent mellan tänderna och motverka dålig andedräkt.

Kolla upp munhälslan
Oftast är dålig andedräkt ett symptom på dålig tandhygien. Gå till tandläkaren och be om en undersökning- där kan du få tandfickor urspolade och råd om hur du ska sköta din tandhälsa.

Ät regelbundet
Saliv hjälper till att döda bakterier och håller på så vis din andedräkt fräsch. På natten är salivproduktionen exempelvis lägre och det är därför man ofta har en sämre andedräkt på morgonen. Genom att äta vid regelbundna tider och äta mat som behöver tuggas ordentligt aktiveras salivproduktionen och bakterietillväxten begränsas.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration