Bästa sajterna för film och tv

VHS-banden är ju numera en raritet och DVD-skivor börjar bli precis lika omoderna. Idag är streamingsajter det absolut populäraste sättet att konsumera film och det finns en uppsjö att välja mellan - vi ger dig våra favoriter.

Skriven av Johanna Eineryd 2016-11-02 | Tips

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Dplay
Dplay är en streamingtjänst som samlar det bästa innehållet från bland annat Kanal 5, Discovery Channel, Kanal 9, Kanal 11 och Eurosport. Dplay har dessutom sina egna webbserier som visas exklusivt på deras plattform. Svenska program är gratis, men för att se utländska serier, direktsänd sport eller livekanaler behövs ett Premium-abonnemang.

Kostar: Gratis eller 79 kr i månaden för premiumkonto

Artikelbild


Via-free,Via-play och Via play sport
På Via-free kan du se program som vanligtvis visas på TV3, TV6 och TV8, men precis som på tv:n har Via-free en rad reklambrott under programmens gång. Skaffar du ett Via-playkonto får du tillgång till nya serier varje vecka, barnfilmer och filmer, dessutom kan du titta på program och film offline i appen.
Viaplay-sport visar matcher från bland annat Premier- och Champions League, NHL, La liga och Serie A.

Kostar: Via free är gratis, Via play kostar 99 kr i månaden och Via play Sport kostar 399 krTv4 play:
På Tv4-play kan du titta på både program från TV4, Tv4- Sport, Komedi, Guld, och Film samt Sjuan och Tv12. Med ett premiumkonto får du tillgång till fler livesända kanaler samt all livesport och kan titta på alla program helt utan reklamavbrott.

Kostar: Gratis, eller 99 kronor för premiumkonto
ArtikelbildSVT play:
SVT-play visar så gott som alla program som visas i Sveriges Televisions tv-kanaler, dessutom kan du ta del av flera webserier som enbart visas på SVT-play.

Kostar: Ingenting, allting på SVT-play är alltid gratis och utan reklam

Magine:
Magine är en molnbaserad tjänst som fungerar ungefär som en kabelbox, där du kan köpa olika kanalpaket, men titta på programmen när du vill. Kanalpaketen är uppdelade i genrer så som Sport, Barnkanaler, Nyheter och Dokumentär - det finns även kanalpaket med danska, tyska och turkiska kanaler.

Kostar: Kanalpaketen innehåller olika många kanaler och kostar från 19 kr, för 1 kanal och upp till 99 kronor för 23 kanaler.
Artikelbild


Netflix:
Streamingjätten har ett enormt bibliotek med filmer och serier, såväl svenska som utländska. Det finns även en rad hyllade filmer och serier som Netflix producerat själv och som visas exklusivt på deras streamingsajt.

Kostar: Det billigaste abonnemanget kostar 79 kr och det dyraste 199 kr.


HBO Nordic:
På HBO kan du titta på de allra mest hyllade serierna och mängder med film. HBO:s seriearkiv innehåller mer än 4000 avsnitt och uppdateras hela tiden.

Kostar: 89 kr i månaden

ArtikelbildDela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration