Högt i tak och många portar efterfrågas

Nicklas Schmidt från Tribona om lager- och logistikmarknaden i Öresund.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-03-29 | Hyresanalys

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Hur tycker du lager- och logistikmarknaden har ut­vecklats den senaste tiden i Öresund?

– Utvecklingen av marknaden i Öresund följer samma trender som för övriga Sverige och den största utvecklingen är fortfarande kopplad till krav och önskemål kopplat till e-handeln. Kanske blir Danmark framöver också en del av Öresundsregionen som kommer att utvecklas mer inom logistikmarknaden, vi har under ­senare år sett en del intressanta nyetableringar på ­andra sidan sundet.
Artikelbild

Nicklas Schmidt
Bild: Tribona


Vad efterfrågas mest inom lager och logistik?

– Det vanligaste är att man söker lager med högt i tak eller omlastningsytor med många portar, i båda fall gärna med flexibla hyresupplägg. Jag upplever också att efterfrågan på nyetableringar av lager- och logistikfastigheter har ökat och att det är ett ännu större fokus på attraktiva geografiska lägen i Öresundsregionen.

Hur ser du på er roll i Öresund?

– Mycket spännande. Vi är just nu är inne i en på­gående sammanslagning av Tribona och Catena vilket gör att vi kommer att bli ett av de största och förhoppningsvis det ledande fastighetsbolaget med inriktning på logistikfastigheter.

Vilken är er största lediga lager- och logistiklokal i Öresund?

– Vi kan erbjuda cirka 15 000 kvadratmeter lediga ­lokaler både i Arlöv och i Klippan. Dessutom finns flera nybyggnadsmöjligheter för intressenter som har tid att vänta …


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration