"Namnet Kista är internationellt gångbart"

Tre fastighetsägare om lokalhyresmarknaden i Kista

Skriven av Henrik Ekberg 2016-03-23 | Hyresanalys

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Pernilla Pettersson, Kungsleden


Hur skulle du beskriva hyres­utvecklingen i Kista?
Artikelbild

Pernilla Pettersson
Bild: Kungsleden


– Hyresutvecklingen är fortsatt god och vi kan nu notera nya topphyror i vårt fastighetsbestånd. Företag växer och utökar och nya hyresgäster från andra kommuner etablerar sig i Kista. Vi arbetar för fullt för att tillgodose både ­sittande hyresgästers olika behov och de nya som vill in på marknaden.

Tycker du att något saknas i Kista i dag, något som skulle öka attraktiviteten ytterligare?

– De som arbetar i Kista efterfrågar mer de mjuka värdena, det vill säga fler grönområden där människor spontant kan mötas, mer service i gatunivå utanför ­Kista Galleria, bättre områdesskyltning och en mer ­representativ tunnelbanestation. Vi ser också fram emot fler hotelletableringar då behovet är stort. Som stor fastighetsägare arbetar vi nära både våra hyres­gäster samt kommunen och andra fastighetsägare för att driva på utvecklingen i denna riktning.

Vilka är de främsta fördelarna med att sitta i Kista?

– Många uppskattar de goda kommunikationerna, som tunnelbana, pendeltåg och bussar. Närheten till de stora lederna E18 och E4. Att på ett enkelt och snabbt sätt nå Arlanda och Bromma flygplats är också positiva aspekter för hyresgästerna. Kista har många utländska företag med många resande.

Hur ser du på er roll i Kista?

– Vår roll är att fortsätta vara en professionell och innovativ fastighetsägare med en nära relation till våra ­kunder, men även utmana och driva på i en marknad där framtidens teknologi skapas.

Christopher Johansson, Fastpartner


Hur ser du på hyresutvecklingen i Kista?
Artikelbild

Christopher Johansson
Bild: Fastpartner


– Kista är alltid ett av alternativen när ett teknikbolag söker nya lokaler utanför Stockholm city. Namnet Kista är internationellt gångbart och har god igenkänning, mycket tack vare Ericsson. Det finns ett stort utbud av kontorslokaler i Kista, men också en god efterfrågan då området ligger geografiskt strategiskt i Stockholms län. Det är flera fastigheter i Kista som i dag konverteras från kontor till boende, ofta av typen long-stay hotell. Det ökar efterfrågan på de kvarvarande kontorsytorna.

Hur ser du på er roll i Kista?

– Vi är en ny aktör på kontorsmarknaden i Kista och vår ambition är att vara förstahandsvalet för företag som söker nya lokaler i Kista. Fastpartner är en smidig och effektiv affärspartner med en förståelse för hyresgästens affär och dess långsiktiga utveckling.

Vilken är er största lediga lokal i Kista?

– Vi har en mycket spännande lokal på Finlandsgatan 38 med en sammantagen yta på 3 916 kvadratmeter. Fastigheten har ett bra skyltläge mot Hanstavägen, vilken kommer att bli den nya infartsleden till Kista centrum från den nya förbifarten då den står färdig. ­Lokalen har genomgående en mycket hög standard med en modern arkitektur och stora fönster. Under fastigheten finns ett stort garage. Lokalen erbjuder en bonus i form av en härlig takterrass.

Oscar Frånlund, Klövern


Hur skulle du beskriva ­hyres­utvecklingen i Kista?
Artikelbild

Oscar Frånlund
Bild: Klövern


– Hyresutvecklingen i Kista går stabilt framåt. Vi har en stabil inflyttning med företag från City och andra delar av Stockholm. Kista växer, och Klövern är redo. En följd av att efterfrågan ökar är såklart att hyrorna är på väg upp.

Vilka är de främsta fördelarna med att sitta i Kista?

– Närheten till både Stockholm city och Arlanda. Kommunikationer i form av tunnelbana, pendeltåg och bussar samt påfart till både E4 och E18. Utöver suveräna kommunikationer får man inte glömma att Kista är en unik plats där världens främsta ingenjörer samlas på olika världsledande bolag. Stora bolag med huvudkontor i Kista lockar bra arbetskraft från hela världen, dessutom kommer årligen tusentals internationella besökare och 6 000 studerar i Kista. Utöver detta finns Kista Galleria med sina 180 butiker och restauranger som har öppet varje dag.
"Jag vill att Kista utvecklas till en stad i staden."
Hur vill du se att Kista utvecklas?

– Jag vill att Kista utvecklas till en stad i staden. Jag vill se mer bostäder, skolor, idrottsanläggningar, hotell, restauranger och så vidare. Detta ser jag gärna att man bygger på höjden.

Hur ser du på er roll i Kista?

– Då vi är den största fastighetsägaren i området har vi en viktig roll i stadsutvecklingen. Vi är med och påverkar beslut i alla möjliga typer av frågor. Vi har även en mycket viktig roll i att bygga ett livfullt och trevligt stadsrum.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration