Nya och förbättrade kartfunktioner

Med de förbättrade kartfunktionerna på nya lokalnytt.se blir det enkelt och smidigt att hitta lediga lokaler i det specifika område du är intresserad av.

Skriven av Staffan Mowitz 2016-03-04 | Tips

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Den förbättrade kartvyn gör det enklare att skaffa sig en överblick över de lediga lokalerna i området


Den nya kartvyn gör att det blir enklare att skaffa sig en översikt om var lokalerna i sökresultatet är placerade. För att se kartvyn väljer du "Karta" bland knapparna ovanför sökresultaten. Du presenteras sedan med en karta med markörer för alla lokaler i sökresultaten.

Med plus- och minus-knapparna i kartans nedre högra hörn kan du zooma in och ut i kartvyn och genom att klicka och dra i kartan kan du flytta på kartbilden för att se det område du är intresserad av. När du håller muspekaren över eller klickar på en av kartmarkörerna visas en förhandsvisning av lokalens faktablad till höger om kartan. Om det finns flera objekt på samma adress visas en lista med dessa lokaler och du kan sedan välja en av dem för att se snabbfakta om just den lokalen.
Artikelbild

Om du är intresserad av ett specifikt område kan du markera det på kartan för att sedan se lokalerna i detta område


I förhandsvisningen kan du enkelt bläddra igenom alla bilder för lokalen och läsa inledningen av annonsörens beskrivning. Du kan också välja att kontakta annonsören eller spara lokalen till senare. De sparade lokalerna kan du se genom att klicka på "Sparade lokaler" i huvudmenyn.

Om du är intresserad av ett specifikt område på kartan kan du välja att markera detta för att endast se lokalerna inom detta område. Detta kan vara användbart om du till exempel endast är intresserad av lokaler i ett specifikt kvarter eller ett större område som omfattar flera olika stadsdelar. För att markera ett område klickar du på knappen "Markera område" och ringar sedan in området på kartan. Klicka på knappen igen om du vill markera ytterligare ett område. När du är nöjd med din markering klickar du på knappen "Filtrera ner till markerade områden" till höger om kartan för att endast se lokalerna inom ditt valda område. Om du vill se dessa lokaler i ett rutnät eller lista kan du enkelt byta visningsläge genom att klicka på knapparna ovanför kartbilden.

Lycka till med din lokalsökning!


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration