"En garant för stark hyresutveckling är bra kommunikationer"

Urban Sjölund, uthyrningschef på Fabege analyserar lokalhyresmarknaden i Solna.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-11-08 | Hyresanalys

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Hur ser du på hyresutvecklingen i Solna?
Artikelbild

Urban Sjölund
Bild: Peter Knutsson


– Vi har haft en fantastisk utveckling, inte minst under 2014. Solna har en väldigt dynamisk tillväxt och kommer sannolikt att ha det under överskådlig framtid. Det sker en utbyggnad inom alla områden; nya bostadsområden som till exempel Ulriksdal och vår egen utveckling av Nya Råsunda, området kring Nya Karolinska, vårt stora stadsutvecklingsprojekt i Arenastaden och inte minst utbyggnaden av kollektivtrafiken inom hela Solna – tvär­banan, citybanan och ny tunnelbana. Dessutom flyttar nya starka företag till området, såsom Telia Sonera, SEB och Siemens som valt Arenastaden. Det här gör att hyresutvecklingen är stark och kommer fortsätta att vara stark. En garant för stark hyresutveckling är bra kommunikationer, att områden utvecklas och att områden byggs med kvalitéer för de som bor och arbetar inom området. Det har vi verkligen i många områden i Solna i dag.

Vilka är de viktigaste frågorna för en positiv utveckling i området?

– Bra kommunikationer. Trygga och levande stadsdelar. Varierad och lättillgänglig service. Bra blandning av boende, företag, handel och kultur.

Vilka är de främsta fördelarna med att sitta i Solna?

– Solna är tätt och kompakt, ligger väldigt nära innerstan och har utmärkta kommunikationer. Dessutom har Solna en attraktiv prisnivå jämfört med innerstan, men håller alltmer samma eller rentav högre kvalitéer än city, som exempelvis möjligheten att kunna hyra större nybyggda kontor anpassade till företagens verksamheter, närheten till rekreation och grönområden.
"Solna håller alltmer samma eller rentav högre kvalitéer än city."
Hur ser du på Fabeges roll i Solna?

– Vi har en väldigt viktig roll som ett utvecklande bolag och som stor fastighetsägare i Solna. Vi äger huvud­delen av fastigheterna i Arenastaden och Solna Business Park, vi är med och utvecklar Nya Råsunda. Vi är långsiktiga och vi har genomförandekraften att omvandla våra områden till moderna stadsdelar med hög attraktionskraft. Vi har ett stort engagemang och fokus just nu på Arenastaden, men de närmaste åren kommer vi att engagera oss alltmer även i utvecklingen av Solna Business Park som vi ser har en stor potential.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration