Tele 2 samlar hela verksamheten på Torshamnsgatan

På Torshamnsgatan i Kista byggs nu Tele 2:s nya huvudkontor. Ett svart hus som kommer att komplettera Ericssons intilliggande vita fint. – Vi är jättestolta över att de valde oss, det var en tuff konkurrens, säger Karl Frisell, projektchef på Klövern.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-10-14 | Hyresanalys

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Visionsbild Torshamnsgatan
Bild: Klövern


Det tolvåriga avtalet mellan Tele 2 och Klövern tecknades i våras. Hyresgästen efterfrågade yteffektiva och flexibla lokaler för sina omkring 1 800 anställda som kommer att flytta till Kista och Torshamnsgatan. Något som Klövern kunde erbjuda. Markarbetet har nyligen påbörjats och från Klöverns kontor högt upp i Victoria Tower ser vi hur byggarbetarna jobbar. Telekomjätten kommer att hyra 20 000 kvadratmeter, men hela byggnaden blir på 27 000 kvadratmeter.

– Vi bygger 7 000 kvadratmeter på spekulation och vi har just börjat titta på vilka verksamheter som kan vara lämpliga för det utrymmet, berättar Karl Frisell.
Artikelbild

Karl Frisell
Bild: Henrik Ekberg


Tele 2 kommer därmed att samla hela sin verksamhet i Stockholm till Torshamnsgatan där huvudkontoret samt driftledningskontoret placeras.

– När vi kom hit 2006 såg detta område i Kista väldigt tråkigt ut. Se hur det ser ut i dag, hur området har utvecklats. Avtalet med Tele 2 innebär också att vi bibehåller teknikkompetensen här i området, vilket är en viktig aspekt, säger Karl Frisell.

Tio våningar med terrass


Fastigheten byggs med en prefabricerad betongstomme. Fasaden blir svart och kontoren traditionella och flexibla. Entrén byggs som en öppen ljusgård upp till nionde våningen med balkonger hela vägen upp. Totalt blir fastigheten tio våningar med terrass. I entréplanet blir det också mötes- och konferensrum och utrymme skapas även för en större restaurang på 800 kvadratmeter. Där har Klövern redan nu börjat arbetet med att hitta en lokalhyresgäst till restaurangen.

– Restaurangen ska erbjuda den bästa servicen inom branschen, vilket även innefattar möjlighet för de anställda att värma medhavd mat eller köpa en god och hälsosam lunch. Men det kräver förstås en aktör som klarar av den här storleken, säger Karl Frisell och tillägger att det också finns planer på att skapa en butiks­lokal i marknivå.

Egen projektsida på nätet


Enligt Karl Frisell är Tele 2 en intressant hyresgäst att jobba med. Det stora telekombolaget är på tårna vad gäller marknadsföring av fastigheten och området. Under hela byggtiden kommer det ske fortlöpande information på arbetsplatsavspärrningar om hur arbetet går och fastigheten har en egen projektsida på nätet som kontinuerligt uppdateras med färska bilder. Thomas Ekman, vd på Tele 2, är nöjd med samarbetet som Klövern erbjuder.

– Det är riktigt bra att vi tillsammans med Klövern har hittat en lösning, som dels gör att vi bor kvar i Kista och samtidigt ger oss möjlighet att flytta in i ett nytt hus anpassat för våra behov av en modern och väl fungerande arbetsmiljö med hög flexibilitet och yteffek­tivitet, säger han.

Tele 2 kommer att flytta in i fastigheten under andra halvan av 2016.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration