Röster om Solna: "En bra mix av boende och företagande"

Jeanette Öhrn, Nordic PM, och Christian Claesson, Unibail-Rodamco, om hyresmarknaden i Solna.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-08-27 | Hyresanalys

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Jeanette Öhrn, Nordic PM


Hur ser du på hyresutvecklingen i Solna?
Artikelbild

Jeanette Öhrn
Bild: Nordic PM


– Konkurrensen om hyresgästerna i Solna är stor och lokalutbudet ökar ständigt genom att många äldre fastigheter förädlas, samtidigt som det byggs väldigt mycket nytt i kommunen. Exempelvis tillskapas ju stora ytor i nya Hagastaden, Ulriksdal och inte minst i Arenastaden. Vi tror dock att det finns goda förutsättningar för att hyrorna kommer att fortsatt ligga kvar på attraktiva nivåer i Solna.

Vilka är de största fördelarna med att etablera sig i Solna?

– Man får en mycket väl utbyggd infrastruktur och ­service i omedelbar närhet till Stockholms city, sam­tidigt som Solna har en bra mix av boende och före­tagande. Tillgängligheten är ypperlig tack vare tunnelbana, pendeltåg, snabbspårväg, massor av busslinjer, cykelbanor, E4 och E18, samt närhet till E20 och flygplatserna Bromma och Arlanda.

Vilka är de viktigaste frågorna för en positiv utveckling i Solna?

– Fortsatt utbyggnad av allmänna kommunikationsmedel som Tvärbanan och den nyligen beslutade nya tunnelbanegrenen, samt kommande förbättringar av trafikleder och parkeringsmöjligheter. I takt med att antalet arbetsplatser i Solna ökar, så höjs även efterfrågan på restauranger och annan närservice i omedelbar närhet till fastigheterna.

Hur ser du på er roll i Solna?

– Vi har varit verksamma i Solna sedan vårt företag startade och då många av oss även har varit verksamma här en längre tid innan dess känns Solna verkligen som hemmaplan för oss på Nordic PM. För närvarande arbetar vi främst med förvaltning och uthyrning av kontorslokaler i Solna Port, som är en profilfastighet, placerad precis vid början av Frösundaleden intill E4 vid Haga Norra. Det är läget som landmärke och portal för dem som anländer till Solna som inspirerat till fastig­heten namn. Solna Port uppfördes av Skanska 2002 för deras egen räkning, och vi kan här erbjuda sammanlagt 36 000 kvadratmeter lokaler som låter sig skräddarsys över ett eller flera sammanhängande våningsplan.

Christian Claesson, ­uthyrningschef, Unibail-Rodamco


Vilka är de största fördelarna med att etablera sig i Solna?
Artikelbild

Christian Claesson
Bild: Unibail-Rodamco


– Solna är en av Sveriges snabbast växande kommuner, och med den starka utvecklingen skapas större utrymme för handel. Den stora uppmärksamheten som Solna får märks tydligt i det stora intresset vi ser i att etablera sig i både Mall of Scandinavia och Solna Centrum.

Vilka är de viktigaste frågorna för en positiv utveckling i Solna?

– Utvecklingen är beroende av ett långsiktigt miljötänk och ett brett serviceutbud som det ökande invånar­antalet efterfrågar. Just nu bygger Unibail-Rodamco Mall of Scandinavia med cirka 100 000 kvadratmeter, 250 butiker och restauranger.

Hur ser du på er roll i Solna?

– Mall of Scandinavia är en av de största privata investeringarna någonsin i Sverige vilket sätter Solna på världskartan och tillför både arbetstillfällen och ett stort utbud av handel och service. Solna Centrum är ett lokalt centrum där vi värnar om stadskärnan och närområdet, vilket är minst lika viktigt som ett bra utbud av handel och service.

Hur ser du på hyresutvecklingen i Solna?

– Solna Centrum har haft flera nya butiksöppningar under 2014 med Picard och Wayne’s Coffee för att nämna några. Intresset för att öppna i Mall of Scandinavia är stort både internationellt och i Skandinavien, och de som vill öppna satsar lite extra på både design och utbud.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration