Gasverksvägen

Kontor/Kontorshotell, 200 - 1100 m2, Stockholm

Stockholms mest unika byggnad i Gasverket
Nu finns möjlighet att flytta in en av Stockholms absolut mest spektakulära
byggnader - Gasklocka 5 i Gasverket, Norra Djurgårdsstaden.

Gasklocka 5 var den största högtrycksklockan i Nordeuropa när den togs i bruk 1972. Skalet är fortfarande intakt och dess sfäriska form skapar ett svävande uttryck. För att transformera klockan till ett modernt kontor görs en håltagning med tillägg i glas, stål och betong som ger en unik utsikt mot Klockparken och de stora gasklockorna i tegel. Här finns alla möjligheter att skapa ett helt unikt kontor. Ytan uppgår till totalt ca 1 100 kvm som fördelas på fyra kontorsplan på ca 200-280 m2 samt ett utrymme för förråd/teknik. Gasklocka 5 är också ett hållbart val, utöver att gasklockan återanvänds så är ambitionen att certifiera enligt Miljöbyggnad Guld.
Läs gärna mer om Gasverket på www.gasverket.se
Gasklockan ligger i det tidigare industriområdet Gasverket som försåg Stockholm med stadsgas för värme, ljus och matlagning ända fram till 2011. Just nu omvandlas Gasverket från industriområde till en levande del av Norra Djurgårdsstaden. De gamla tegelhusen – de flesta ritade av Ferdinand Boberg - fylls nu med restauranger, kontor, handel, service och kultur. De stora gasklockorna omvandlas till hotell och musikscen. I nästa etapp kommer också mer än 200 bostäder att byggas. Gasverket utvecklas av CA Fastigheter i samarbete med Stockholms Stad.

Gasklocka 5 i Gasverket är en byggnad och en miljö som måste upplevas på plats!

Kontakta oss så berättar vi mer.
Välkommen på visning!

Omgivning

Närservice

Inom Gasverket finns Klätterverket med Matcafé Mätarhuset, Systembolaget samt hyresgästerna Berghs School of Communication, Sandvik Machine Solutions samt Society of Lifestyle. Till sommaren öppnar en restaurang med bageri på det färdigställda torget. Längs Bobergsgatan finns COOP, Apoteket, Blomsterverket, fler restauranger och annan service.

Kommunikationer


T-bana Röd linje till Ropsten eller Hjorthagen
Bussar 6an, 75an, 55an

Övrigt


Fastighetsbeteckning

Gasverksvägen

Byggår

1972

Renoveringsår

2022

Våningsplan

5 av 5


Ventilation

Kyld tilluft, mekanisk frånluftKontakta Annonsör

Catia Bond
073-439 26 43
catia@newproperty.se


Utvalda lokaler från New Property Group AB

Liknande lediga lokaler