Genomtänkta mötesmiljöer stärker affärerna

Att ta emot sina kunder på rätt sätt förbättrar förutsättningarna för framgångsrika affärer. – Med genomtänkta mötesmiljöer är det lättare att skapa relationer, och de är ett bra sätt att stärka företagets varumärke, säger Boban Knezevic.

Skriven av Nicklas Tollesson 2013-10-24 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Fikarummet hos Kaffeknappen
Bild: Kaffeknappen


Han är marknadschef på Kaffeknappen som arbetar med fikalösningar för företag. Han menar att företagen i högre grad borde fokusera på kontorets mötesplatser.

– Jag tror att utformningen av mötesplatserna kan ha stor påverkan på affärerna. Väl utformade mötesplatser underlättar för att skapa goda relationer, både med externa kunder och medarbetarna emellan, säger Boban Knezevic.

En väg att gå är att försöka arbeta sig bort från traditionella konferensrum och i stället försöka skapa en hemmakänsla i mötesrummen.

– Det handlar om att få besökarna att känna sig bekväma i mötesmiljön. Kan man skapa en känsla av att befinna sig hemma i vardagsrumssoffan blir det ett helt annat möte än i en stel konferensmiljö.
Artikelbild

Boban Knezevic
Bild: Kaffeknappen


Hur skapar man den här bekväma hemma­känslan?

– Det skiftar naturligtvis mycket beroende på vilket före­tag det handlar om och vad de står för. Vi själva har flera olika miljöer, med soffgrupper, espressobar och så vidare. Men det kan också handla om snygga accessoarer som ger en avslappnad stämning och som stärker varumärket. Jag var nyligen på ett ställe som hade ett utrymme för den snygga racercykeln man tar sig till jobbet med, säger Boban Knezevic.

Kaffeknappens kärnverksamhet, fikalösningar, är också ett sätt att stärka företagets varumärke.

– Det finns lösningar för alla sorters företag. För high tech-företag, eller sådana som arbetar med den senaste designen, finns det riktigt maxade lösningar där man exempelvis gör specialbeställningar på kaffe­maskinen med touchlösningar på stora led-displayer. Företag som exempelvis arbetar med vildmarks­kläder kanske ska ha en öppen eld och kokkaffe. På klassiska advokatbyråer kanske man inte ska ha en synlig kaffe­maskin utan i stället få kaffet serverat i fina koppar och silverfat på mötet. Det finns hur många lösningar som helst.

Hur tycker du att personalens mötesplatser bör utformas?

– Jag tycker att det bör finnas både ett lunchrum och ett mer informellt fikautrymme med sköna soffor och avslappnad miljö. Det kan göra mycket för stämningen och sammanhållningen på företaget. Och det finns i dag förutsättningar att ha kaffe på jobbet som är precis lika bra som på ditt favoritcafé.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration