Textilmuseet blir Spinneriet

Byggnaden med Textilmuseet kommer framöver att marknadsföras under namnet Spinneriet. Hökerum Bygg, som äger fastigheten, har redan påbörjat uthyrningsarbetet för de 7 800 kvadratmeter som Textilmuseet lämnar. – Vi för diskussioner med ett par företag, men ingenting är klart än, säger Linda Ståhl, fastighetsansvarig på Hökerum Bygg.

Skriven av Nicklas Tollesson 2013-10-11 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

SPINNERIET. Textilmuseet lämnar 7 800 kvadratmeter. Fastig­hetsägaren Hökerum Bygg planerar att lyfta fastigheten standardmässigt och söker nu nya hyresgäster. "Vi för diskussioner med ett par företag, men ingenting är klart än", säger Linda Ståhl, fastighetsansvarig.
Bild: Nicklas Tollesson


Ulricehamnsföretaget Hökerum Bygg uppför just nu Borås högsta hus – det 21 våningar höga bostadshuset Nejlikan – strax söder om Textilmuseet. Bolaget, som ägs av familjen Ståhl, planerar också för fler bostäder i området, bland annat på parkeringen söder om Textilmuseet.

Men det är inte aktuellt att konvertera fastigheten med Textilmuseet till bostäder.

– Nej, det kommer också fortsättningsvis att vara lokaler. Vi planerar att lyfta fastigheten standardmässigt, och har kontaktat MA Arkitekter som bland annat tittar på vad man kan göra med entréer, trapphus och skyltning. Vi kommer också framöver att kalla fastigheten för Spinneriet, vi vill inte att den bara ska kallas "gamla Textilmuseet".

Textilmuseets hyreskontrakt sträcker sig ända till oktober 2015.

– Men de har signalerat att de vill lämna dessför­innan så det är möjligt att få in nya hyresgäster tidigare än så.

Vad för slags företag passar de här lokalerna för?

– De passar för ganska många, men det är delvis ganska stora lokalytor som är svåra att dela av, så där passar lite större företag bäst.

Hela fastigheten omfattar 12 600 kvadratmeter, var­av Textilmuseet hyr 7 800. Förutom Textilmuseet är Hemtex, som hyr ett och ett halvt plan, den största hyresgästen.

– Vi har bara en mindre lokal ledig, men den vill vi avvakta med för att se hur det andra utvecklar sig, ­säger Linda Ståhl.

Sök lokaler i Borås


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration