Svea Artilleris sista etapp

På Valhallavägen 117 har Vasakronan i tio år arbetat med att bygga om 20 000
kvadratmeter regemente. Bland annat har bostadshuset Svea Torn byggts, 15 000 kvadratmeter total- renoverats och ett underjordiskt garage byggts.

Skriven av Therese Aronsson 2012-02-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

"Vi har skapat kontor och en miljö som känns riktigt bra och det har visat sig under resans gång att vi inte är ensamma om att tycka det. Intresset för området har varit stort hela tiden", säger Johan Einarsson, projektutvecklare på Vasakronan.
Bild: Vasakronan


Den sista etappen är två karaktärsfulla kontorshus på sammanlagt 7 000 kvadratme- ter som är formade som halv- månar. Före jul tecknade Aon Sweden hyresavtal för den ena byggnaden. Nu har Sigma hyrt merparten av den andra.

– Beslutet att bygga dessa två hus fattades under 2011. Vi har skapat kontor och en miljö som känns riktigt bra och det har visat sig under resans gång att vi inte är ensamma om att tycka det. Intresset för området har varit stort hela tiden och inte minst för de här två husen, säger Johan Einarsson, projektutvecklare på Vasakronan.

– När det gäller egenutveckling måste man vara långsiktig och försiktig och Vasakronan bygger därför sällan på spekulation. I det här fallet gjorde vi ett undantag eftersom vi såg potentialen i att skapa två konkurrenskraftiga produkter i ett väldigt eftertraktat läge. Vår bedömning visade sig vara riktig.

- Med mer än ett år kvar till inflyttning återstår endast 1 000 kvadratmeter i det ena huset och 450 kvadratmeter i det andra att hyra ut. Det ger en uthyrningsgrad på 80 procent, säger Per Thiberg, chef för fastighetsutveckling och uthyrning på Vasakronan.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration