Flera fördelar med Årsta

Budcompaniett hittade större och mer effektiva lokaler i Årsta. Med intag och uttag på olika sidor av fastigheten går flödet av varor smidigt. – Nu har vi förutsättningarna att bli den bästa terminalen i Stockholm, säger vd:n Owe Larsson.

Skriven av Therese Aronsson 2012-02-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

"Vi hoppas på att kunna skapa goda kontakter med våra nya grannar", säger Owe Larsson.


I slutet av november flyttade RL Budcompaniett AB från Liljeholmen till Svenska Hus fastighet Fiskhallen 18 i Årsta partihallsområde. De ville ha större och effektivare lokaler, men ändå finnas centralt i Stockholm för att lätt nå sina kunder i Stockholmsområdet.

Då var Årsta det självklara alternativet. Årsta har nära till de viktiga tillfartsvägarna, vilket gör att man snabbt tar sig åt alla vädersträck. Det är även nära tåget, som de ibland får trailers från.

– Alternativet är att sitta längre ut i någon förort och då är det dyrt med distributionen om man ska från södra till norra sidan av Stockholm, säger Owe Larsson, vd på Budcompaniett.

Hade tur


Och de hade tur. Redan efter ett halvårs letande hittade de den perfekta lokalen för dem.

Fastigheten på 3 000 kvadratmeter har ett 585 kvadratmeter nyrenoverat kontor och ett smidigt flöde av varor. Intaget sker på baksidan och uttaget på framsidan, vilket är ovanligt i mindre terminaler.

– Det gör att godset går rakt igenom lagret och det effektiviserar vårt arbete betydligt.

En annan fördel med Årsta är att det är ett stort område med många lager som kan tänkas behöva distribuera ut sina varor.

– Vi hoppas på att kunna skapa goda kontakter med våra nya grannar, säger han.

Ligger långt framme


Budcompaniett har i dag tio skåpbilar och elva lastbilar, som är i gång från tidig morgon. Framförallt är det styckegods och paket som distribueras. Från och med någon gång före sommaren kommer terminalen att vara öppen dygnet runt för att leveranser ska kunna göras även på natten.

Owe Larsson berättar att de ligger långt framme inom den nya tekniken.

Många transportföretag använder fortfarande fraktsedlar medan Budcompaniett använder digital information. Via deras hemsida kan kunderna gå in och se var varan är och klockslag för när godset är levererat.

– Men det ställer också höga krav på oss att hålla tiderna, påpekar han.

I de nya lokalerna i Årsta har Budcompaniett möjlighet att växa. Målet är att ha den bästa terminalen i Stockholm.

– Nu har vi förutsättningarna för att skapa det, säger Owe Larsson.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration