Arlandastad växer som logistiknav

Arlandaregionen blir allt populärare som lager- och logistikområde, vilket bland annat beror på de senaste årens ökande etableringar i Arlandastad. – Intresset för området är stort, säger Jesper Carlsöö, uthyrningschef på Corem som är en stor fastighetsägare i Arlandastad, där man gärna växer ytterligare.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-06-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Arlandastad blir allt populärare som lager- och logistikområde.


En rad större logistiketableringar i Rosersberg och Arlandastad ligger till grund för att Arlandaregionen tar steget upp till en fjärdeplats på Intelligent Logistiks ranking över landets bästa logistiklägen. Schenker utökade häromåret sin verksamhet med ytterligare en logistikfastighet om drygt 31 000 kvadratmeter och ett flertal företag inom olika branscher har valt det flygplatsnära området i Sigtuna kommun som ny hemadress. Corem är ett av de större fastighetsbolagen i Arlandastad med cirka 20 fastigheter i området samt ytterligare en i närbelägna Rosersberg. Många av bolagets hyresgäster har koppling till flyget, enligt Jesper Carlsöö.

– De vill sitta 30–45 minuter från flyget, men inte innanför grindarna eftersom det tar för lång tid och är för omständligt att ta sig in i och ut från flygplatsområdet, berättar han.

För drygt två år sedan stod Corems senaste lagerbyggnad klar i Arlandastad – en 5 600 kvadratmeter stor lager- och terminalbyggnad som man byggde åt Terminal & Transporttjänst i Sigtuna AB. Men Corem har fler byggrätter på Bristagatan 13 som möjliggör lokalytor om 25 000 kvadratmeter.

– Vi planerar för en lagerbyggnad, men vi vet inte om det blir en sammanhängande eller till exempel fyra uppdelade byggnader. Det är för tidigt att säga än, säger Jesper Carlsöö som även nämner att det finns några intressenter.

– Vi diskuterar olika lösningar med våra kunder. Men det är svårt att säga när vi sätter spaden i jorden.

Många fördelar


Corem har i dagsläget en större ledig industrilokal om 11 000 kvadratmeter på Bristagatan samt några mindre lediga kontors- och lagerutrymmen i området. Enligt Jesper Carlsöö har Arlandastad många fördelar. Närheten till landets största flygplats spelar förstås in och det faktum att huvudstaden är Sveriges största och viktigaste konsumtionsmarknad. Samtidigt är Arlandastad, tillsammans med Rosersberg, de få logistikområdena i regionen med byggbar mark.

– Kombiterminalen i Rosersberg gör heller inte saken sämre. Det enda vi saknar är egentligen en hamn, men det kan vi inte göra så mycket åt.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration