Unikt kontorskoncept med hög servicenivå

I maj lanseras Industrihus nya kontorskoncept Plan 4, som ska attrahera bland andra ungdomar, pendlare och småföretagare som vill ha ett flexibelt kontor med en hög servicenivå.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-01-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I Industrihus kommande koncept Plan 4 kommer man att ha Uppsalas enda elbilspool. "15 mil kan man åka på en laddning", säger Helene Lindley, marknadschef på kommunala Industrihus AB.
Bild: Nicklas Tollesson


Industrihus marknadschef Helene Lindley sprudlar när hon visar upp de nyrenoverade och fräscha lokalerna på Salagatan 18 A, i det gamla polishuset.

– Här ska receptionen vara, här blir det mötesrum, i loungeutrymmet ska man kunna sitta i sofforna och jobba med fötterna på bordet om man vill. Här blir det mer traditionella kontorsrum. Och takterrassen måste du se, här kommer det att vara fullt med folk när det är gott väder. Utsikten är fantastisk!

Konceptet Plan 4 är helt nytt för Uppsala, inspirationen kommer från Stockholm och London. Tanken är att man ska bli medlem i konceptet och betala en hyra dels utifrån vilken nivå av kontor man vill ha och dels utifrån vilken servicenivå man önskar.

– Om man vill får man ett eget färdigmöblerat kontorsrum, man kan också välja att sätta sig vid en ledig plats i ett kontorslandskap eller sitta och arbeta i loungen, berättar Helene Lindley.

Gymträning kan ingå


På Plan 4 ska medlemmarna ha tillgång till allt som finns på ett vanligt kontor när det gäller exempelvis Internet och utskriftsmöjligheter, postadress och liknande. Det finns en gemensam reception och man har tillgång till mötes- och konferensrum, cykelpool – och elbilspool.

– Laddstationen är precis utanför dörren. Vad vi vet har vi Uppsalas första elbil. Vi har också knutit till oss en rad serviceleverantörer. I de olika paketen kan det till exempel ingå allt från dukning vid konferenser till kemtvätt, massage och gymträning.

Det här är framtiden


Man kommer att kunna teckna sig för tre olika paket – Large, Medium och Small – men även om man väljer ett mindre kommer man att kunna köpa tilläggstjänsterna för ett rabatterat pris.

Målgruppen är små- och ensamföretagare, gärna ungdomar.

– Pendlare är en annan målgrupp. Vi har pratat med Stockholmsföretag som har medarbetare härifrån som jobbar hemifrån någon eller några dagar i veckan. De ser hellre att deras konsulter sitter här än att de sitter hemma. Det här är framtiden, att arbeta i nätverk och i en kreativ och dynamisk miljö, säger Helene Lindley.

– Alla vi har pratat med om det här konceptet säger "wow, när öppnar ni?"

I maj smygöppnas en del, och hela anläggningen – som är på 900 kvadratmeter – ska vara igång i oktober.

Hur många medlemmar kan ni ha?


– Vi skulle tro att vi har plats för 200 medlemmar, alla är ju inte inne samtidigt. Och skulle det bli succé har vi mer plats. Vi har ju 190 000 kvadratmeter i våra 35 fastigheter, skrattar Helene Lindley.

Den här fastigheten är egentligen den enda riktigt centrala i Industrihus bestånd. I övrigt äger bolaget mest fastigheter – med kontor och industrilokaler – i Uppsalas ytterområden.

Vad skulle du säga är utmärkande för Industrihus?


– Vi är ett kommunalt bolag och vårt uppdrag är att få fart på och utveckla näringslivet i staden. Det gör att vi kanske är lite mer riskbenägna än andra fastighetsbolag när det gäller att hyra ut till nystartade företag. Vi ska ju ge Uppsalas företag chansen att utvecklas.

Industrihus har inte speciellt många lediga lokaler, vakansgraden ligger på 3–4 procent.

– Det är lokalbrist i Uppsala. Därför bygger vi nytt. Vi är precis klara med första etappen av företagsbyn Vaksala Eke, där vi bygger mest industrilokaler med tillhörande kontor till små och medelstora företag. Där finns i dag 9 000 kvadratmeter och vi kommer att bygga ytterligare cirka 10 000 kvadratmeter i kommande etapper.

Hur är läget på lokalmarknaden i Uppsala?


– Jag tycker att Uppsala känns hett, det är stor efterfrågan på mindre industrilokaler och kontor. Uppsala är en dynamisk region som gynnas av närheten till Arlanda och de goda kommunikationsmöjligheterna.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration