"Jämställdhet är ingen kvinnofråga"

Sveriges mäktigaste näringslivskvinna kommer. Likaså flera av Sveriges mäktigaste fastighetskvinnor – och några av Sveriges mäktigaste fastighetsmän. Du missar väl inte årets upplaga av succéseminariet Fastighetskvinnan? Boka in den 1 september på Grand Hotel i Stockholm.

Skriven av Eddie Ekberg 2015-05-01 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

Azita Shariati.
Bild: Sodexo


Seminariet Fastighetskvinnan är till största delen ett klassiskt affärsseminarium med fokus på den kommersiella fastighetsmarknaden i Sverige. Men det handlar också om jämställdhets- och mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet med tyngdpunkt på fastighetsbranschen.

Fastighetskvinnan genomfördes för första gången i höstas. Den gången var talarna 100 procent kvinnor. I år släpps också män upp på scen – i de punkter som rör jämställdhet och mångfald.

– Det var rätt koncept att bara ha kvinnliga talare första året. Vi satte Fastighetskvinnan på kartan, eventet blev en stor snackis i branschen. När vi nu utvecklar konceptet känns det naturligt att ha män i jämställdhets- och mångfaldspanelerna: Jämställdhet är verkligen ingen kvinnofråga och det är logiskt att diskutera jämställdhet i jämställda paneler, säger Nicklas Tollesson, projektledare för Fastighetskvinnan.

Bland årets manliga talare återfinns bland andra Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan, Sveriges största fastighetsbolag, och Max Barclay, vd för den svenska rådgivningen på Newsec, Nordens största fastighetskonsult. De kommer att diskutera jämställdhet och mångfaldsfrågor tillsammans med två andra tunga vd:ar: Kerstin Lindberg Göransson (Akademiska Hus) och Carola Lavén (NCC Property Development).

Förra året var punkterna ganska jämnt fördelade mellan business och jämställdhet/mångfald. I år blir det mer business.

– Förra årets besökare efterfrågade den här utvecklingen, som också känns logisk. Och det är självklart att vi här ska ha 100 procent kvinnliga talare, säger Nicklas Tollesson.

Bland övriga klara talare märks bland andra vinnaren av Veckans Affärers utmärkelse Sveriges mäktigaste näringslivskvinna – Sodexos vd Azita Shariati, en färgstark och inspirerande personlighet som kommer att berätta som sin livsresa och om sin strategi för att bygga Sodexo så starkt som möjligt.

Mer information och anmälan hittar du på www.fastighetskvinnan.se.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration