Populära Bromma Blocks växer

Bromma Blocks går som tåget och är en favorit bland stockholmarna. Men Vencom Property Partners slår sig inte till ro. – Vi vill bygga ut med ytterligare 16 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Gallerian, säger centrumchef Pauline von Troil.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-05-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

En bygglovsansökan för Gallerian har lämnats in för en tillbyggnad om 16 000 kvadratmeter. Ansökan möjliggör även ytterligare två plan på den tänkta tillbyggnaden.
Bild: Vencom Property Partners


Bromma Blocks har de senaste åren prenumererat på andraplatsen vad gäller stockholmarnas favorithandelsplatser. Tre andraplatser i rad enligt en undersökning baserad på Nöjd Kund Index (NKI). Anledningen till de fina betygen är flera, enligt Pauline von Troil.

– Jag tror styrkan är att vi har allting här, såväl volymhandel som galleria med olika butiker. Vi har också en stor och välorganiserad parkering. Sen tror jag folk gillar atmosfären i Bromma Blocks. Det är en trevlig miljö att gå runt och handla i.

Bromma Blocks ingick i den jätteportfölj bestående av sju handelsplatser som Starwood Capital Group förvärvade i slutet av 2013. Vencom Property Partners var medinvesterare och fungerar som operativ partner åt det amerikanska investmentbolaget. Bromma Blocks består av åtta byggnader, varav sju är volymhandel med bland annat Coop Forum och den åttonde är Gallerian med närmare 80 butiker. Även om Bromma Blocks går bra med ökande försäljningssiffror så finns det stora planer för handelsområdet.

– Volymhandeln är så etablerad att den rullar på av sig själv. Men Gallerian vill vi utveckla för att utöka butiksutbudet, säger Pauline von Troil.

Väntar på klartecken


En bygglovsansökan lämnades in i slutet av förra året och nu väntar man på klartecken för en tillbyggnad i två kommersiella plan, sydost längs Ulvsundavägen. Tillbygget kommer att betyda ytterligare butiksutrymmen på 16 000 kvadratmeter. I dagsläget har Gallerian en total­yta på drygt 24 000 kvadratmeter. Men det kan bli tal om fler nya ytor. Bygglovsansökan möjliggör nämligen ytterligare två plan på den tänkta tillbyggnaden.

– Vi har möjlighet till detta och i så fall skulle dessa lokaler fyllas med verksamheter som stödjer och kompletterar de kommersiella verksamheterna i Gallerian. Det här är något som vi håller på att diskuterar nu, säger Pauline von Troil och fortsätter:

– Vi pratar även om att utveckla synligheten för Bromma Blocks ut mot Ulvsundavägen där det stora trafikflödet finns.

Närheten till flygplatsen viktig


Sedan Tvärbanans etablering i Ulvsunda har kommunikationerna förbättrats för Bromma Blocks. Än bättre kommer det att bli när den planerade Kistagrenen står klar. Arbetet med den nya sträckningen från Norra Ulvsunda-stationen till Kista, via bland annat Bromma Blocks och Bromma flygplats, har påbörjats. Naturligtvis finns det också ett intresse för hur det går med Bromma flygplats.

– Det går inte att bortse från att närheten till flygplatsen är viktig. Är en handelsplats belägen bredvid en flygplats så hittar alla dit. Sen är det också så att en del resenärer passar på att besöka Bromma Blocks. Samtidigt är det så att om flygplatsen läggs ned skulle värdet på Bromma Blocks öka ytterligare eftersom det skulle omvandlas till ett bostadsområde.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration