Upprustning av Motståndet i Bromma

Motståndet är mer inbjudande än vad det låter. Svenska Hus fastighet på Ulvsundavägen i Bromma renoveras nu om till moderna kontorslokaler. – Lokalerna är väldigt anpassningsbara, säger Fredrik Johansson, uthyrare på Svenska Hus.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-05-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Svenska Hus flyttade nyligen in i sina nya lokaler i Motståndet på Ulvsundavägen.
Bild: Henrik Ekberg


Från fönstren ser man Bromma Blocks och tornet vid Bromma flygplats. Enligt Fredrik Johansson tar det cirka tio minuter att gå till landets tredje största flygplats. Han visar vilken väg som är bäst lämpad för promenaden och berättar att just Svenska Hus nya kontorslokaler i fastigheten är de första som är klara i fastigheten Motståndet.

– Vi satt tidigare i grannfastigheten Instrumentfabriken, som vi också äger och nyligen har utvecklat, och flyttade hit för en vecka sedan. Nu har vi en ny uthyrningsorganisation i Bromma. Här på kontoret är vi åtta anställda som jobbar med uthyrning, förvaltning och projektledning.

Behov av ansiktslyftning


Svenska Hus köpte Motståndet för två år sedan efter att huset stått tomt en längre tid. Det fanns alltså behov för en rejäl ansiktslyftning, såväl invändigt som utvändigt. Och eftersom den betydligt större Instrumentfabriken på Ranhammarsvägen nyligen försetts med en ny fin putsfasad så blev det samma exteriör för Motståndet.

– Vi vill att det ska synas att det är våra hus. I Bromma har vi även ett tredje hus som ligger mellan dessa båda fastigheter och där Lindab hyr. På sikt kommer även den att rustas upp, berättar Fredrik Johansson.

Motståndet, som byggdes 1956, består av lokalytor om närmare 1 700 kvadratmeter. Dessa är fördelade på tre våningsplan. Svenska Hus har lagt beslag på 200 kvadratmeter på det översta planet. Bottenvåningen samt främre delen av den andra våningen kommer Ifö att hyra. Intressenter finns för resterande ytor på våning två, men bredvid Svenska Hus kontorslokaler finns det drygt 300 kvadratmeter vakanta lokalytor.

– Vi blåser ut allt och anpassar ytorna helt efter hyresgästerna. Bäst lämpar sig lokalerna för kontorsverksamhet men vi är öppna för alla förslag. Lokalerna är väldigt anpassningsbara, säger Fredrik Johansson.

Namn från en el-komponent


Just namnet Motståndet tror Fredrik Johansson kommer från industriområdets historia och namnet på en el-komponent. Vi vandrar runt i huset och på varje våningsplan syns byggjobbare som är i full gång med att förbereda för de nya hyresgästerna. Från andra våningsplan visar Fredrik Johansson var Tvärbanans nya linje är tänkt att byggas. Den nya Kistagrenen, med planerad byggstart nästa år, kommer att starta från närbelägna Ulvsunda-stationen och gå till Helenelund via bland annat Bromma Blocks, Bromma flygplats, Annedal, Rissne och Stora Ursvik. Norra Ulvsunda-stationen är i dag en del av Tvärbanan mellan Sickla udde och Solna station.

– Kommunikationerna här kan man inte klaga på. Och oavsett om Bromma flygplats blir kvar eller om det byggs bostäder där så tror jag inte intresset för våra lokaler i Bromma påverkas. Det är bra även med bostäder. Även om vi använder flyget mycket.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration