"De nya lokalerna är fantastiska"

Nu har Peab flyttat in i sina nya lokaler i Lyckholms fabriker. Det är moderna, flexibla kontorslokaler med en stark miljöprofil. – Vi är jättenöjda, många har upplevt det som ett jättelyft, säger Elin Andersson-Strützke, projektutvecklare på Peab.

Skriven av Rasmus Thedin 2015-05-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Peab flyttar till nya lokaler.
Bild: Rasmus Thedin


Peab sitter på plan två till sju i det nya 13-våningshuset, som utgör den första etappen i nya Lyckholms fabriker. På varje våning möts man av ljusa färger och öppna ytor. Med hjälp av ljuddämpande material i golv och tak, samt ljudisolerade fönster, har lokalerna en akustik som gör att man inte märker vilken stor arbetsplats det är; här är möblerat för 240 arbetsplatser.

– Valen av material, möbler och färger genomsyras av Peabs kärnvärden JUPP – Jordnära, Utvecklande, Personligt och Pålitligt. Hänsyn tas till både miljö och ekonomi under hela projektets livscykel, säger Elin Andersson-Strützke.

Lokalerna består till 80 procent av öppna arbetsplatser, och till 20 procent av cellkontor.

Peab flyttade in här i mars efter att tidigare suttit på fyra adresser i Göteborg.

– Innan hade vi nästan bara cellkontor, men de här öppna lösningarna fungerade bättre än vad många trodde, i och med att det är så bra akustik här inne, ­säger Elin Andersson-Strützke.

Anpassade efter Peab


På plan fem finner man Peabs reception, samt Bobutiken, där man kan se de produkter som finns i Peabs lägenheter. På de övriga våningarna finns Peabs övriga affärsområden, och lokalerna är anpassade efter deras olika behov.

På varje plan finns flera ljudisolerade konferens- och mötesrum. Det största har plats för 24 personer. De har även ett antal tysta rum på varje plan, som komplement till de öppna ytorna. Runt om i lokalerna finns även bekväma sittgrupper.

Gunilla Lindström är receptionist på Peab.

– Jag tycker att de nya lokalerna är fantastiska. De är ljusa och trevliga, säger hon.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration