Ett brett utbud av lokaler i Högsbo

Kungsleden har utökat sitt Högsbokluster och kan nu erbjuda ett brett bestånd med olika standard och hyresnivåer, som passar de flesta hyresgäster.

Skriven av Rasmus Thedin 2015-05-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Kungsleden erbjuder flera lokaler i Högsbo.
Bild: Kungsleden


Kungsleden har funnits i Högsbo i över tio år och kan området väl. Nyligen köpte de fyra fastig­heter av Platzer i södra Högsbo, för 162 miljoner kronor. De fyra fastigheterna omfattar sammanlagt 17 000 kvadratmeter. Utöver detta köpte de en lagerfastighet om 9 600 kvadratmeter i vintras.

Den totala uthyrningsbara arean i Kungsledens Högsbo­kluster stiger därmed till cirka 107 000 kvadratmeter.

– Kungsleden har ett brett utbud av lokaler i området. Vi kan området och tycker att det har en central och bra placering, säger Hans Carlsson, förvaltare på Kungsleden.

Bland fastigheterna de köpt står en tom. Det är en kontorsfastighet om 3 500 kvadratmeter och Kungs­leden håller på att slutföra en utvecklingsplan för denna fastighet.

– Det handlar om renovering och uppgradering av ­lokalerna. Vi kommer omgående att iordningställa en visningsyta så att eventuella kunder får en känsla över hur bra det kan bli i lokalerna. Vår ambition är att erbjuda ett kontor med en standard som känns modern, funktionell och i en nivå med ett nybyggt kontor. Som vanligt är det första intrycket viktigt, så vi kommer även att renovera fasaderna. Vi räknar med att ha den uthyrd och klar inom ett eller ett och ett halvt år.

Det finns även planer på att snygga till de andra Högsbofastigheterna, främst markytor och fasader, men även entréer och trapphus.

Hans Carlsson beskriver standarden på lokaler i Högsbo som blandad, men att det sker en gradvis uppgradering av fastigheterna i området.

Kungsledens Högsbobestånd är spritt över området, med en viss koncentration kring E A Rosengrens gata, där sex av deras 17 Högsbofastigheter ligger.

– Fastigheterna på E A Rosengrens gata ligger ut mot leden, så där är ett väldigt bra skyltläge, ­säger Hans Carlsson.

– Vi har ett bra utbud i Högsbo, vilket underlättar om man vill förändra sin verksamhet, antingen genom att minska eller öka sina ytor. Här finns alla varianter av standard och hyresnivåer. Det finns mycket att välja bland i vårt Högsbokluster. Vi tycker att det är bra produkter för rätt pengar, fortsätter han.

Hans Carlsson säger att fördelarna med Högsbo är att det är nära både till centrum och till transportlederna, samtidigt som det är utanför vägtullarna.

– Det man skulle önska sig är att servicenivån i området ökar, med kollektivtrafik, restauranger och butiker. Det finns lite sådant i dag, men det skulle inte skada om det fanns mer, säger han.

– Här är vi övertygade om att vi som äger mycket i området kan vara med och påverka utvecklingen till det bättre, bland annat genom att ta in fler servicefunktioner i våra fastigheter. Vi försöker ha en löpande dialog med våra hyresgäster för att fånga upp vad de skulle vilja få till i området och välkomnar kontakt från drivna entreprenörer som vill etablera sig i området, fortsätter han.

Och han tror att Kungsleden kommer att fortsätta att utöka sitt Högsbokluster i framtiden:

– Vi tycker att detta är ett av Göteborgs mest intressanta lägen i det långa perspektivet och utvecklingen av området är bara i sin linda. Just nu har vi inga förvärv på gång i Högsbo, men vi funderar på fler, och dyker det upp något så vill vi givetvis vara med, säger Hans Carlsson.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration