Prisat fastighetsbolag bygger långa relationer

Det bästa förtroendekvitto en fastighetsägare kan få är att hyresgäster och medarbetare stannar kvar – länge. Ett sådant kvitto har fastighetsbolaget Ernst Rosén fått. – Vi har väldigt låg omsättning på både hyresgäster och medarbetare, säger Andreas Ekstrand, förvaltningschef på Ernst Rosén.

Skriven av Eddie Ekberg 2015-05-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

De senaste åren har Ernst Rosén fått en hel rad Kundkristaller.
Bild: Eddie Ekberg


Fastighetsbolaget Ernst Roséns signum är nöjda kunder och medarbetare samt långsiktiga relationer. Att det inte bara är fina ord har man bevis på i form av en lång rad Kundkristaller, utmärkelsen där hyresgästerna själva bestämmer vem som ska vinna i jämförelse med andra fastighetsägare som gjort enkät­undersökningar. Den senaste kristallen fick man så sent som nu i februari i kategorin Högsta Serviceindex Lokaler.

Låg omsättning


Ett annat kvitto är en ovanligt låg omsättning på såväl medarbetare som hyresgäster.

– Det är ett långsiktigt arbete som lett fram till att våra hyresgäster känner sig trygga med oss och att vi finns i områden där man vill bo och arbeta. En sådan relation lämnar man ju inte hur som helst, säger ­Andreas Ekstrand.

– Vi har en hög närvaro ute på våra fastigheter och en ständigt pågående dialog med våra lokalhyresgäster. Målsättningen är förstås att vi direkt får veta om något ändras i deras verksamhet. På så vis blir vi mer snabbfotade och kan hjälpa dem om och när det behövs, säger Marie Mikkelsen, kundansvarig Lokaler på Ernst Rosén.

Tydlig vision


Bolaget har en tydlig vision; man vill vara ett före­döme på de marknader man verkar. Det betyder att man bland annat strävar efter att bli ännu bättre på tillgänglighet och närvaro.

Ett av Ernst Roséns signum är att förvärva och utveckla fastigheter för att äga långsiktigt.

Många av fastig­heterna har de varit med och byggt själva.

– Vår avsikt är att växa och bli större, genom såväl köp som nybyggnation. Vi säljer endast fastigheter i undantagsfall, säger Andreas Ekstrand.

Kärlek till staden


I grunden handlar det om en kärlek till Göteborg.

– Vi tror på Göteborg och stadens utveckling och det känns som det verkligen börjar rulla på igen. Vi vill vara med och forma, utveckla och bygga staden Göteborg, säger Andreas Ekstrand.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration